Dalmat: "Ruzie in stadion mocht, ik werd beboet voor één zin"

Dalmat: "Ruzie in stadion mocht, ik werd beboet voor één zin"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Wilfried Dalmat rekent in Le Soir af met Standard. Wat hij allemaal te vertellen heeft over zijn ex-club lijkt wel een soap. "Nu kan ik tenminste geen boete meer krijgen", aldus Dalmat.

"Met een boete is m'n miserie begonnen, vorig jaar in augustus. Er was mij een verbeterd contract beloofd, maar dat bleef uit. Ik klaagde erover in de pers en kreeg een boete van 2.500 euro", zucht Dalmat. "Net voor de eerste competitiematch kreeg ik te horen dat ik moest wachten tot Nieuwjaar voor een beter contract. Ik vond dat een mokerslag, ik miste respect. Het begin van een rotseizoen."  

"Ik voelde mij verraden. Het bestuur vond dat ik de ploeg schaadde. Ik kreeg weer een boete van 2.500 euro", vertelt Dalmat. "Ik weigerde. Maar nu, in juni, is die boete afgehouden van mijn loon. Dat is dus één jaar na de feiten, hé. Mbokani en Jovanovic mogen openlijk ruzie maken tijdens een match, in een vol stadion, zonder een boete te krijgen. Maar ik werd gestraft voor één zin." 

"Ik zou nooit spelen onder D'Onofrio. De club had een akkoord met Lokeren, maar ik weigerde. Toen moest ik alleen trainen", zegt Dalmat nog. "Ik mocht geen contact meer hebben met de groep en ik mocht mijn auto zelfs niet meer op de gewone parking zetten.Zo kon het niet meer. Op 12 juli maakten we een einde aan de samenwerking."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties