Ploegvoorstelling: Genk wacht nog op versterking

Bram Coenen
| 40 reacties
Ploegvoorstelling: Genk wacht nog op versterking
Foto: © SC

Racing Genk kon zich vorige seizoen niet plaatsen voor play-off 1, toch konden de Limburgers via een omweg langs play-off 2 alsnog Europees voetbal veilig stellen. Coach Franky Vercauteren hoopt dit jaar een constante in de prestaties te kri

KERN

Weinig tot geen wijzigingen in de kern van Racing Genk. De Limburgse club zag Ederson definitief vertrekken naar Charleroi en ontdeed zich ook van Bakx en Tiago. Qua versterking bleef het akelig stil in de Cristal Arena. Genk hoopt zich nog wel te versterken, maar voorlopig is het nog wachten op die witte merel.

De grootste overwinning is misschien wel het behouden van toptalent Kevin De Bruyne. De 19-jarige middenvelder stond in de belangstelling van onder meer Anderlecht en Standard, maar geeft voorlopig de voorkeur aan een verlengd verblijf bij Racing Genk. De Bruyne liet zich vorig seizoen al opmerken met flitsende bewegingen en knappe doelpunten en kan dit seizoen uitgroeien tot de man die het verschil maakt bij Genk.

Verder hoopt de club op de definitieve doorbraak van jongelingen als Joneleit, Anele en Hubert. Ook loopt er nog ene Stein Huysegems rond bij de Limburgse club, kan hij eindelijk zijn duur contract waarmaken?

In: Ajub Masika (Germinal Beerschot)

Uit: Ruben Janssen (Racing Mechelen), Dos Santos Tiago Silva (Juventude), Orlando (Charleroi), Ederson (Charleroi), Istvan Bakx (Den Bosch), Dennis Praet (Anderlecht),

VERWACHTING: Play-Off 1

Na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck gingen de prestaties van Racing Genk in stijgende lijn onder leiding van Franky Vercauteren, die de Limburgers zelfs nog een Europees ticket bezorgde. Vercauteren wil die stijgende lijn voortzetten en hoopt vooral een constante in de prestaties te krijgen. Met het aanwezige talent en daarbij nog de beoogde versterking moet het doel van Racing Genk, deelname aan play-off 1 zeker mogelijk zijn.

BLIKVANGER: Jelle Vossen

Misschien een onverwachte naam, de spits die vorig seizoen nog verhuurd werd aan Cercle Brugge. Maar bij de Bruggelingen presteerde Vossen uitstekend alvorens een beenbreuk een abrupt einde aan zijn seizoen bracht. Vossen is nog steeds maar 21 en staat voor het seizoen van de grote doorbraak. Slaagt hij hierin, dan hebben de Limburgers er meteen een groot wapen bij.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 6de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties