Scepovic: "Het niveau in België ligt hoog"

Anthony Van der Planken
| 40 reacties
Scepovic: "Het niveau in België ligt hoog"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Stepan Scepovic heeft een bewogen debuut gemaakt in België. De nieuwe spits van Club Brugge stond nog geen minuut op het veld, maar zijn wc-verhaal haalde wel de internationale pers. Scepovic hoopt straks ook op het veld naam te maken.

Veel mensen vergelijken Scepovic met Stanic, Spehar en Balaban, de Kroatische topschutters die Jan Breydel meermaals op hun grondvesten deden daveren. "Ik hoop dat ik dat ook kan brengen", vertelt Scepovic in HNB. "Vraag me niet hoeveel doelpunten ik dit seizoen wil scoren voor Club. Dat zeg ik liever niet hardop. Maar in mijn hoofd heb ik wel het vertrouwen dat ik het hier kan maken. Wat ik gezien heb van de Belgische competitie bevalt me zeer. Het niveau ligt hoog en de aanvallers worden niet opgesloten in de kleine ruimte."

De Serviër beschikt alvast over behoorlijk wat adelbrieven. Als kind groeide hij op in Spanje, waar hij zelfs even mocht testen bij Real Madrid. "Maar mijn toenmalige club Merida stak er een stokje voor. De club vond dat we nog te jong waren."

Via Partizan en OFK Belgrado belandde hij uiteindelijk op huurbasis bij Sampdoria. "Maar de club kon me niet houden omdat de buitenlanderregel in Italië strenger is geworden. Mijn toenmalige coach, Luigi Del Neri, wilde me wel dit jaar naar Juventus halen. Maar dat was met de bedoeling mij uit te lenen aan een Serie B-club. Toen ook Club Brugge interesse toonde sprak ik met mijn manager af dat het beter was dat ik naar België ging. Club is een grote naam in Europa die speelt om de titel en waar ik speelgelegenheid zou krijgen in eerste klasse. Nu is het aan mij om te bewijzen dat ik Club Brugge waard ben."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties