Duitsland vloert de Rode Duivels na blunder

Mathias Dumarey
| 164 reacties

De Rode Duivels hebben hun eerste interland op weg naar het Euro 2012 verloren met 0-1 van Duitsland. Miroslav Klose (foto) strafte in het begin van de tweede helft een blunder van Daniel Van Buyten af.

Duitsland begon het scherpst aan de partij, maar na een kwartier bleken de beste kansen toch voor de Belgen te zijn. Marouane Fellaini devieerde een voorzet naast en Romelu Lukaku kon niet profiteren van balverlies van Bastian Schweinsteiger. Manuel Neuer ging goed plat op het schot van de Anderlecht-spits.

België kon het met zijn enthousiasme de Duitsers moeilijk maken. Onze oosterburen kwamen dan ook amper aan degelijke kansen. Halverwege de eerste helft kon Mesut Özil de beste van de bezoekers niet omzetten. Hij knalde een afvallende bal met rechts over en naast. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-0-ruststand.

Joachim Löw, de Duitse bondscoach, moet zijn troepen geïnspireerd hebben om een tempo hoger de tweede helft aan te vatten. De Rode Duivels konden het niet meteen belopen en Van Buyten verloor op de rand van het eigen strafschopgebied de bal aan Thomas Müller. Via de Bayern-middenvelder kwam de bal bij Klose die niet twijfelde en de bal naast een kansloze Logan Bailly schoof.

België trok enthousiast ten aanval, maar woog te licht tegen de ervaren en stevige Duitsers. Verder dan wat halve kansen kwamen de Rode Duivels niet meer. Moussa Dembélé ontpopte zich met enkele nuttige dribbels tot beste Belg op het veld. België verliest zijn eerste wedstrijd met 0-1 en moet volgende dinsdag vol aan de bak in Turkije om een desastreuze start helemaal te vermijden.