Pfaff: "Meer dan talent genoeg"

Anthony Van der Planken
| 15 reacties
Pfaff: "Meer dan talent genoeg"
Foto: © SC

Niemand lijkt zo sterk te geloven in onze huidige generatie Rode Duivels als Jean-Marie Pfaff. De voormalige nationale doelman maakt zich sterk dat België straks het EK haalt.

"Volgens mij is deze ploeg tot grote dingen in staat, als ze een tikkeltje geluk hebben", vertelt Pfaff in HNB. "Aan het gebrek aan talent zal het niet liggen. Er schuilt talent genoeg in deze Belgische generatie. Jongens als Van Buyten, Kompany, Vertonghen en noem maar op, die hebben toch al een schat aan ervaring ondanks hun leeftijd. En Hazard, Witsel en zo.... Talent zat dus. Maar het moet nu weleens naar boven komen. Deze Rode Duivels zijn, in theorie althans, beter gewapend dan wij destijds."

"Zo'n grote kern van jonge spelers met zoveel ervaring aan de top, dat hadden wij niet. Wij namen op die leeftijd verlof zonder wedde om te voetballen, nu zijn ze prof op zestien jaar. Natuurlijk weet ik dat het voetbal in die twintig, dertig jaar enorm is veranderd. Maar wij hebben het toch maar mooi gedaan met onze generatie. Er is geen reden waarom de huidige generatie het nu zou laten afweten."

"Het zal niet gemakkelijk zijn om ons te kwalificeren, we zitten tenslotte in een zware poule. Maar dat mag geen excuus zijn. Dus ja, ik zie de kwalificatie wel zitten. Evenementen als een EK of WK mag je eigenlijk niet missen, dat zou zeer spijtig zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties