Duitse pers vol lof over Rode Duivels

Anthony Van der Planken
| 24 reacties
Duitse pers vol lof over Rode Duivels
Foto: © SC

België ging vrijdagavond nipt ten onder tegen Duitsland. De Rode Duivels speelden een goede partij en kregen ook in de Duitse pers lof.

"Duitsland heeft een moeizame zege geboekt in België", schrijft Aachener Nachrichten. De krant maakt meteen de vergelijking met het afgelopen WK, waar Duitsland schitterde. "Die mooie voetbalzomer was even ver weg in Brussel. Het was opmerkelijk hoeveel moeite onze centrale verdedigers hadden met de nauwelijks 17-jarige Romelu Lukaku."

"België speelde enorm gedreven, maar mist duidelijk ervaring", gaat Süddeutsche Zeiting verder. "Ze hebben een aantal goede spelers rondlopen. Fellaini is echt de baas op het veld. Lukaku lijkt dan weer meer op een 100 meter - sprinter dan een spits. Wat een figuur."

"Klose heeft het Belgische gevaar in de kiem gesmoord", voegt de Frankfurter Allgemeine toe. "De Belgen begonnen verrassend vlot en dartel aan de wedstrijd. Ze bezorgden Duitsland echt problemen. Dankzij hen was de wedstrijd niet ver van het WK-niveau verwijderd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties