Perisic: "Kan zelfs als verdediger spelen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Perisic: "Kan zelfs als verdediger spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adrie Koster zet Ivan Perisic zondagavond tegen leider Racing Genk opnieuw in de spits. De Kroaat maalt niet om zijn nieuwe functie in de ploeg. “Ik speel waar de trainer mij nodig heeft.”

Club Brugge zit niet dik in de spitsen. Kouemaha moet nog twee weken op de strafbank zitten en Akpala is nog ruim anderhalve maand buiten strijd. Scepovic is nog niet klaar om van bij de start in de ploeg te staan.

Perisic is nochtans lovend over de jonge Serviër. “'Ik speelde vorige week in een belofteninterland tegen hem”, zegt de Kroaat in HNB. “Hij leek me klaar. Hij scoorde, was sterk als enige spits. En een paar dagen later scoorde hij voor Servië ook nog eens tegen Cyprus en gaf hij een assist.”

Toch wordt het Perisic in de spits. “Ik speel het liefst op het middenveld, maar kan overal mijn plan trekken. Bij Sochaux stond ik twee seizoenen lang als verdedigende middenvelder in de ploeg, en zelfs enkele wedstrijden als centrale verdediger.”

“In de jeugd heb ik vaak als diepe spits gespeeld. Ik ben wel een ander type als Kouemaha. Hij is sterk en wacht op de al. Bij mij moet het van de combinatie en diepgang komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties