Van Hoevelen: "Trainen op verdedigend surplus"

Bram Coenen
| 8 reacties
Van Hoevelen: "Trainen op verdedigend surplus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kenny Van Hoevelen was vrijdagavond samen met Boris Pandza één van grote uitblinkers tijdens KV Mechelen-Standard. De verdediger prijst de samenwerking met zijn Bosnische kompaan.

KV Mechelen incasseerde nog maar 3 doelpunten in de lopende competitie en hield afgelopen vrijdag tegen Standard alweer de nul. "Wij zijn één blok, iedereen gaat voor mekaar door het vuur", zegt Kenny Van Hoevelen daarover. "Ook de samenwerking met mijn nieuwe ploegmaat centraal achterin, Boris Pandza, verloopt uitstekend."

Voor Pandza was het al het tweede doelpunt dit seizoen, ook Van Hoevelen wist al eens de weg naar doel te vinden dit seizoen. Rijst de vraag of Van Hoevelen hiervoor een verklaring heeft? "Wij trainen er alvast op om als verdediging een surplus te geven in aanvallend opzicht. Wij geven ook weinig uitgespeelde kansen weg, en als we dan als verdedigers ook nog af en toe kunnen scoren is ons werk uiteraard helemaal af."

Cijfer op volgende vijf matchen gezet

Hoe verklaart Van Hoevelen de offday tegen Kortrijk? "We speelden toen veel te gelaten, en dat is onacceptabel. Onze sterkte ligt juist in het collectief. Wij hebben na die wedstrijd ook als groep een cijfer gezet op het aantal punten dat we de volgende vijf wedstrijden willen behalen. Wat dat is? (lacht) Dat ga ik uiteraard niet aan jullie neus hangen", besluit Van Hoevelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties