Duizend tranen voor match van het jaar

Onbekend Onbekend
| 56 reacties
Duizend tranen voor match van het jaar

Derdeklasser Eendracht Aalst neemt het in de volgende ronde van de Beker van België op tegen eersteklasser Germinal Beerschot. Heel wat supporters van Eendracht Aalst blijven echter in de kou staan.

Eendracht stootte dit jaar opnieuw door tot de 1/16de finale van de Beker van Belgie, waarin het eersteklasser Germinal Beerschot ontmoet. De eersteklasser is slechts in staat is 640 bezoekende supporters te ontvangen. Bovendien is er een verplichte combi-regeling en zullen de loketten dichtblijven op de dag van de wedstrijd.

Burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens zou niet meer bezoekers willen toelaten. Dit is natuurlijk in schril contrast met zijn besluit om de verloven van alle politieagenten in te trekken in juli om een 'gepolitiseerde' oefenmatch te spelen.

De supporterssite van Eendracht Aalst Iendracht.be vindt dit dan ook schandalig. "En dat voor een stad die binnen acht jaar het WK wil organiseren. Een groot volksfeest waar (ongeacht winst of verlies) tussen de 1200 en 1500 ajuinen voor een fantastische ambiance zouden zorgen wordt verboden."

Voor de bekerwedstrijd blijven maar liefst twee tribunes volledig leeg op het Kiel. Zo ook het neutrale vak naast het bezoekersvak. Men vreest nu echter dat heel wat Aalst-supporters zullen plaatsnemen tussen de thuisaanhang, wat de veiligheid in het gedrang doet komen.

Voetbalkrant.com is enorm vereerd met het aantal fanmails dat het de voorbije dagen mocht ontvangen naar aanleiding van de oproep van de website Iendracht.be. Germinal Beerschot werd door Voetbalkrant.com gecontacteerd om een oplossing te vinden voor de situatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties