VC.Zwijnaarde klopt leider St.Denijs met 1-3

Hendrik De Vriesere

Leider St.Denijs moest het onderspit delven tegen nieuwkomer VC.Zwijnaarde. Uitblinker van de partij was Kevin Van de Sompele, die tal van gemaakte doelkansen uit het doelkader hield.

In een uiterst sportieve derby klopte VC leider St. Denijs in eigen huis met 1-3 en klimt daarmee naar een gedeelde derde plaats. Nochtans zag het er na 45 minuten helemaal niet goed uit na een bijzonder zwakke eerste helft van VC.

De thuisploeg dolde met VC, kreeg kansen genoeg maar stuitte op een sterke doelman Kevin Van de Sompele. Al na 5 minuten liet de defensie van VC zich op een diepe bal in de luren leggen waardoor Rick Motet oog in oog kwam te staan met Kevin Van de Sompele maar Kevin hield zijn netten vooralsnog schoon. Na 13 minuten moest Kevin Van de Sompele weer handelend optreden met een knappe save toen Rick Motet een doorgekopte vrije trap op de slof nam.

Op het kwartier een knal van Rick Motet maar weer was Kevin Van de Sompele paraat. Halfweg de eerste helft stak VC schuchter de neus aan het venster, Matthias Neirynck bediende Dusty De Geyter maar Kjell Ritière kon Dusty nog net afstoppen. Na 27 minuten een snel genomen vrije trap door Anton Christiaans, bij VC liet men zich verrassen waardoor Rob De Wilde alleen op doelman Kevin Van de Sompele kon afstormen maar weer redde Kevin de meubelen.

Even over het halfuur kwam de thuisploeg dan eindelijk op voorsprong dan wel met een gelukje, Niels De Kimpe met een 35 metershot dat via de hakken van Tim Jolie in doel verdween (1-0). Na 38 minuten kon Ken De Backer bijna scoren maar zijn schot week af op Wim Depauw en de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Twee minuten voor rusten een één-tweetje tussen Erik Burgelman en Niels De Kimpe waardoor De Kimpe weer eens alleen voor doelman Kevin Van de Sompele verscheen. Ditmaal besloot de flankspeler van St. Denijs hoog over.

In de laatste seconden van de eerste helft was er nog een prima kans voor VC, Ken De Backer speelde Christian Remon mooi vrij maar doelman Leander Monbaliu wierp zich in de voeten vooraleer Christian kon afdrukken. VC de rust in met een 1-0 achterstand waar het zich zeer zeker gelukkig mocht mee prijzen.

In de tweede helft een gans ander VC. VC drukte de thuisploeg nu terug op eigen helft en domineerde de partij. Na goed 10 minuten in de tweede helft posteerde trainer Luc Cocquyt Dusty De Geyter samen met Matthias Neirynck in de spits en twee minuten later stond VC langszij. Tim Jolie met een knappe voorzet waar Dusty De Geyter de bal in één tijd in doel verlengde (1-1).

Even over het uur weer een prima bal van Tim Jolie ditmaal op Christian Remon die het even mooi afmaakte (1-2). Na 68 minuten bediende Dominic Vandewijngaerde Dusty De Geyter die zijn doelpoging een metertje van de lijn zag stranden op een verdediger. De thuisploeg dreigde nog eens 20 minuten voor tijd, Pieter Rogge bediende Mathieu Maroy die maar nipt over besloot.

Zeven minuten voor tijd gaf VC de thuisploeg de genadesteek toen Kenneth Van Der Beken Christian Remon vond die het knap afmaakte (1-3). VC werd in de slotfase niet meer bedreigd en nam zo de drie punten mee naar huis. Uitstekende leiding van scheidsrechter Christiaan Boone, die Niels Degraeuwe bedacht met een terechte gele kaart, en zijn assistenten Christophe Versluys en Geert Aerens.

VC Zwijnaarde: Kevin Van de Sompele, Dominic Van De Wijngaerde, Tom Everaert, Robby Smorgens, Ken De Backer, Niels Degraeuwe, Dusty De Geyter, Tim Jolie, Omar Mehdaoui (33' Christian Remon), Matthias Neirynck (80' Thibaut van den Berghe), Wim De Pauw, (57' Kenneth Van Der Beken). Freek Vermeulen kwam niet in actie.