Vossen: "Ben ook belangrijk als ik niet scoor"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Vossen: "Ben ook belangrijk als ik niet scoor"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

‘Gold. Always believe in your soul.’ Het is het lijflied KVM, maar het is ook van toepassing op Jelle Vossen. De Genkse spits kroop in een ijzingwekkend tempo uit de put, waar hij in gesukkeld was na zijn beenbreuk bij Cercle Brugge. Nu kleurt alles goud

De lange terugreis van Kazachstan mag voor Jelle Vossen geen probleem zijn. “Ik ben goed gerecupereerd”, zegt de topschutter van de Jupiler Pro League. “Ik heb er zelfs weinig last van gehad. De voorbije nacht heb ik alvast geslapen als een roos.”

Bevestigen

Ook de snelle opeenvolging van wedstrijden is voor Vossen geen probleem. “In Genk hebben we de voorbije maanden ook een druk programma gehad en die wedstrijden heb ik allemaal goed verteerd. Ook nu verwacht ik dus geen problemen.”

“Internationaal gaat het een stapje sneller, ook al was het maar tegen Kazachstan. Maar de aanpassing verloopt goed. Wat me zelf heel tevreden stemt, is dat ik belangrijk was zonder te scoren. Iedereen denkt dat ik de ploeg alleen  maar iets bijdraag als ik scoor. Voila, dat misverstand heb ik nu ook uit de wereld geholpen.”

“Het is ongelooflijk welke vooruitgang ik op een jaar gemaakt heb. Vorig jaar zat ik bij Cercle en brak ik mijn been. Dit is de beloning voor een jaar hard werken.”

Tegen Oostenrijk is het voor de Belgen van moetens. “De overwinning in Kazachstan was voor heel de groep een grote opluchting, maar iedereen beseft dat er vandaag opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma staat. In Kazachstan hebben we een goede eerste stap gezet, tegen Oostenrijk moeten we die goede prestatie bevestigen. Bij een nederlaag mogen we een kruis maken over het EK.”

Dat het in voetbal snel kan gaan, is een cliché zo groot als de haardos van Marouane Fellaini. De levensloop van Vossen het voorbije jaar zet die stelling echter alleen maar kracht bij. “Een jaar geleden had ik nog maar net mijn been gebroken en zat ik bij Cercle Brugge. Het is eigenlijk ongelooflijk dat ik op een jaar tijd deze vooruitgang gemaakt heb. Ik zat toen heel diep, maar dit is de beloning omdat ik nooit heb opgegeven. En die hype rond mij? Voor mij mag het nog even blijven duren (lacht). ”

Spitsbroeder

De kans dat Vossen tegen Oostenrijk aan de aftrap komt, is groot. Op wie hoopt hij als spitsbroeder: Marvin Ogunjimi of Romelu Lukaku? “Voor mij zou het misschien gemakkelijker zijn om met Marvin aan mijn zijde te spelen. We kennen elkaar beter en voelen elkaar steeds beter aan. Maar Romelu heeft uiteraard ook uitstekende kwaliteiten en het is uiteindelijk aan de trainer om de ploeg op te stellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties