Rits: "Vertrouwen van de trainer doet deugd"

Steurbaut Kersten
| 110 reacties
Rits: "Vertrouwen van de trainer doet deugd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mats Rits stond zaterdag voor het eerst sinds 8 augustus nog eens in de basis bij Germinal Beerschot. De 17-jarige middenvelder ontbeert duidelijk nog matchritme. “Maar het deed deugd om er nog eens tussen te lopen.”

Hij had het een beetje voelen aankomen, dat hij zou spelen. “Omdat ik niet met de reserven moest meespelen, verwachtte ik wel dat ik wat speelminuten zou krijgen”, aldus Rits. “Maar dat ik meteen in de basis zou staan, had ik niet gedacht. Ik heb geprobeerd me te tonen op training. Dan is het leuk dat de trainer dat opmerkt en zijn vertrouwen in mij bevestigt.”

Het is een mentale opsteker voor de jonge middenvelder, die nog maar net uit blessure terugkeert. Een kwaaltje aan de enkel. “Na een zware training of wedstrijd voel ik nog wel een reactie, maar de blessure is nu verleden tijd.”

Tegen STVV kwam Rits echter te weinig in het spel voor. “Zij hebben een goed blok gezet en wij vonden daar als ploeg geen oplossingen voor. Er waren te weinig ideeën. Maar we moeten nu strijden voor ieder punt en we zien dan wel waar we uitkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties