Ajax en Groningen bekeren voort, Achilles '29 stunt

Ruben Philippe
| 1 reacties

Ajax en Groningen hebben zich verzekerd van een plekje in de volgende ronde van de KNVB Beker. Ajax schoof Veendam opzij met 3-0, terwijl Groningen penalties nodig had tegen ADO Den Haag. Achilles '29 zorgde voor de stunt van de avond.

Bij Ajax had iedereen goede hoop in de kwalificatie tegen Veendam. Toch stond het aan de rust nog steeds 0-0. Ajax kreeg wel enkele kansen via De Zeeuw en Suarez, maar beiden wisten het thuispubliek niet aan het juichen te krijgen. Tijdens de rust greep Jol dan ook in en bracht Mido aan de aftrap.

Dat bleek meteen een gouden zet van de Nederlander, want uitgerekend Mido brak de ban voor Ajax. Een perfecte voorzet wist de bonkige spits in het doel te werken. Nadien was de veer bij Veendam helemaal gebroken. Zo kon Ajax verder uitlopen tot 3-0 met doelpunten van Suarez en Eriksen.

Groningen kende heel wat meer problemen met ADO Den Haag. De thuisploeg zag ADO na een uur ook op voorsprong komen via Immers. Door het doelpunt moest Groningen ten aanval trekken, wat veel ruimte opleverde voor ADO. Gelukkig voor de thuisploeg stond Luciano attent te keepen.

Zeven minuten voor tijd kwam Groningen toch opnieuw langszij via de Belgische verdediger Ivens. Door het late doelpunt moesten beide ploegen nog aan de bak in de verlengingen. Ondanks een resem kansen bleven ook deze extra minuten zonder doelpunt. Tijd voor strafschoppen dus waarbij Bacuna zijn ploeg naar de volgende ronde schoot, eerder mistte Kubic een penalty voor ADO.

Eerder op de avond zorgde Achilles '29 voor een enorme stunt. De topklasser wist immers Heracles, actief in de Eredivisie, te vloeren met 5-3.