Kalendercommissie zit met handen in het haar

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Kalendercommissie zit met handen in het haar
Foto: © SC

Steven Van Beethoven, de voorzitter van de kalendercommissie van de Profliga, zit verveeld met de afgelastingen in Eupen en Kortrijk. Vooral de procedures waar beide clubs moeten aantonen dat ze al het mogelijke deden, is een probleem.

Clubs uit de hoogste voetbalklasse moeten sinds dit seizoen bewijzen dat ze alles deden om het veld speelklaar te krijgen. De clubs riskeren een forfaitnederlaag van 0-5 mocht blijken dat dit niet het geval was. Dat lijkt nu al voor lange procedures te zorgen. Dit seizoen was het al prijs in Eupen en in Kortrijk.

De maatregel werd ingevoerd om de kalender te ontlasten, maar nu al lijkt het zijn bedoeling voorbij te steken. Clubs kunnen in beroep gaan tegen de beslissing en tot zo lang er geen definitieve uitspraak is, kan de wedstrijd niet ingehaald worden. 

"Ik hou mijn hart vast want aan dat tempo zullen we nog voetballen tot aan Pinksteren", zegt Steven Van Beethoven in HLN. "Het is anders al zo moeilijk om een nieuwe datum te vinden en als we dan ook nog iedere keer overruled worden. Vrijdag wordt de zaak alleszins besproken", aldus Van Beethoven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties