Mununga speelt met een vertrek

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Mununga speelt met een vertrek
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat Joachim Mununga KV Mechelen binnenkort zal verlaten. De 22-jarige flankspeler staat in de belangstelling van het Turkse Gençlerbirligi en enkele andere clubs.

Laat er geen twijfel over bestaan, Mununga voelt zich nog goed bij Malinwa. “En ik kan  hier nog veel leren”, zegt de Congolese Belg in HNB. “Maar ik ben niet tegen het idee om me elders te verbeteren. Dat er interesse is, vind ik flatterend.”

Mununga beseft dat zijn cijfers de ogen van de buitenlandse ploegen niet meteen zullen doen glinsteren. Twee assists. Meer streepjes werden er dit seizoen nog niet achter zijn naam gezet. “Maar ik speel meer als middenvelder en mijn taak als kapitein vergt ook een pak energie”, verdedigt Mununga. “Ik werk veel meer voor de ploeg en ik voel dat ik belangrijk word voor het team. Dat er interesse is, bevestigt dat toch.”

Bij de beloften kwam Mununga uit voor de Rode Duivels, maar zijn keuze viel uiteindelijk voor Congo. “Omdat Congo en bondscoach Robert Nouzaretmij een interessant sportief plan hadden voorgesteld. Er waren op de samenkomst in Parijs ook Congolese internationals aanwezig die bij grote clubs als PSG en West Ham speelden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties