Maes: "Mijn karakter leidt dikwijls tot confrontaties"

Maes: "Mijn karakter leidt dikwijls tot confrontaties"
Foto: © SC

Peter Maes oogst succes met Lokeren. Net als bij KV Mechelen doet hij dat in zijn eigen stijl: met veel energie en gebaren langs de zijlijn.

"Dat is passie. Als ik een bal zie rollen, word ik overmand door adrenaline. Dat kan ik niet tegenhouden. Ik heb dat altijd gehad, ook als speler", vertelt Maes in Het Laatste Nieuws. "Ik ben soms een drukke mens. Een emotionele mens ook. Wat ik voel, komt er onmiddellijk uit. Dat maakt het allemaal niet gemakkelijker, want ik merk dat mijn karakter dikwijls tot confrontaties leidt."

Zo is het algemeen bekend dat Maes zijn spelers op hun plaats durft te zetten. "Maar alleen met de bedoeling om beter te worden, nooit met de bedoeling om iemand kapot te maken", benadrukt de coach van Lokeren. "Misschien komt dat voor de buitenwereld anders over, want het zalven en lijmen achteraf zien jullie natuurlijk niet."

Veel spelers zeggen dat onder Maes werken belastend is. "Dat betwijfel ik niet. Ik ben veeleisend, maar daar is niks fout mee. Op die manier wordt de band nauwer, je wordt automatisch meer betrokken. Ik wil bij mijn club het gevoel hebben dat we één grote familie zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties