Duchâtelet: "Anderlecht maakt een denkfout"

Duchâtelet: "Anderlecht maakt een denkfout"
Foto: © SC

Roland Duchâtelet (STVV) is het brein achter de terugkeer naar achttien clubs. Volgens Anderlecht is hij ook de man die uit eigenbelang een bom heeft gelegd onder het Belgische voetbal. De man zelf zegt in het belang van iedereen te handelen.

"Wij denken juist wel aan iedereen", verdedigt Duchâtelet zich in HLN. "Wij vinden dat de jeugd wel kansen moet krijgen, wij vinden dat tweede klasse wel leefbaar moet zijn. Dat is óók in het belang van het Belgisch voetbal. Het probleem in deze hele discussie is dat beide partijen een heel andere doel voor ogen hebben. Wij kijken naar het nationale voetbal, zij kijken naar hun plaats in Europa. Wij willen een gezonde eerste en tweede klasse, zij willen internationaal weer meedoen."

'Zij' dat is Anderlecht. De Brusselaars vinden dat een competitie met zestien en play-offs veel meer geld oplevert en ook attractiever is. Daardoor zouden ze de kloof met de Europese subtop kunnen dichten. "Dat is het drama. Ik heb begrip en respect voor het standpunt van de andere kant, maar Anderlecht maakt een denkfout. Het verschil met de top van Europa is gewoon te groot geworden. Het budget van Barcelona is tien keer groter dan dat van Anderlecht."

"Door hun budget met 5 of 10 procent te verhogen met een competitieformule die ten koste van de kleinere clubs gaat, zal Anderlecht zijn probleem fundamenteel niet oplossen. Voor hen is de competitiehervorming een druppel op een hete plaat, maar voor ons is het een kwestie van overleven. Dat moeten zij willen inzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties