Schalke 04 en Hoffenheim stoten door naar kwartfinale

Ruben Philippe
| 2 reacties
Schalke 04 en Hoffenheim stoten door naar kwartfinale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Duitse bekercompetitie hebben Schalke 04 en Hoffenheim zich verzekerd van een plaatsje in de kwartfinales. Schalke 04 haalde het nipt van tweedeklasser Augsburg terwijl Hoffenheim won van Mönchengladbach.

Schalke 04 kende geen goede start in de Bundesliga. De Duitsers hadden dan ook alle moeite met tweedeklasser Augsburg. Pas zes minuten voor affluiten kreeg Jefferson Farfán de enige treffer tegen de netten. 

In de andere wedstrijd tussen Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach hadden de bezoekers niet veel in de pap te brokken. De hekkensluiter, met Daems en De Camargo in de basis, ging met 2-0 onderuit. In de eerste helft zette Gylfi Sigurdsson Hoffenheim op voorsprong. Na ruim een uur spelen legde Demba Ba de 2-0-eindstand vast.

Normaal gezien stonden er nog twee andere wedstrijden op het programma. Door het slechte weer werden de duels tussen Kickers Offenbach en FC Nürnberg enerzijds en TuS Koblenz en FC Kaiserslautern anderzijds afgelast. Deze wedstrijden worden ingehaald op 18 en 19 januari. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties