Peeters: "Ik zag een ploeg die wil knokken"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Peeters: "Ik zag een ploeg die wil knokken"
Foto: © SC

Negen op negen. Dat is de mooie balans van de thuiswedstrijden tegen Anderlecht, Club Brugge en Standard. Trainer Bob Peeters was vooral tevreden met de mentaliteit die zijn spelers tegen de Luikenaars op de grasmat legden.

“De eerste vijftien minuten hadden we het moeilijk”, aldus Bob Peeters. “Maar dat was ook ingecalculeerd. We hebben door de uitgestelde wedstrijden op Lokeren en tegen Germinal Beerschot twee weken niet gevoetbald. Door de uitgestelde wedstrijd op Charleroi heeft Oleg Iachtchouk zelfs drie weken niet gespeeld. Toch was hij vandaag nog beslissend voor ons.”

Net voorbij het halfuur opende Reynaldo de score voor Cercle Brugge, maar voorafgaand aan het doelpunt was er discussie over handspel van Lukas Van Eenoo. “Hij maakt een beweging naar de bal”, geeft Peeters toe. “Ik had niet blij geweest als het doelpunt werd afgekeurd, maar ik zou geen moord en brand schreeuwen.”

En de bewuste strafschopfase in de slotfase? “We hebben dit seizoen ook al een paar fasen tegen gehad”, reageert Peeters filosofisch. “Op het einde van het jaar zal alles wel in balans zijn. In Luik kregen wij na een halfuur een onterechte rode kaart en ging de bal voor Standard wel op de stip. En het is niet dat we nu moeten ‘stoefen’ over alles wat we dit seizoen al hebben meegekregen.”

Cercle Brugge pakte dit jaar al de scalp van Anderlecht, Club Brugge en Standard. “Dat maakt mij heel gelukkig, maar ik ben vooral blij met de 29 punten. Op KV Mechelen pakten we misschien iets te veel, maar alle andere punten waren verdiend.”

“Tegen Zulte Waregem kregen we enkele weken geleden een les in efficiëntie, maar vandaag zag ik een ploeg toe tot de laatste minuut wil knokken en Renato Neto bereikte terug van zijn hoogste niveau. En dan is er nog Yang Wang. Als die jongen beseft welke kwaliteiten hij heeft, kan het nog een hele grote worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties