Hoefkens: "Gespeeld zoals Anderlecht bij ons"

Nico Wieme
| 76 reacties
Hoefkens: "Gespeeld zoals Anderlecht bij ons"
Foto: © SC

Yassine El Ghanassy zat tegen Club Brugge totaal niet in de match. Dat was in grote mate te danken aan het ijzersterke optreden van Carl Hoefkens op de Brugse rechtsachter. "Wie onze ploegopstelling voor de match zag, geloofde niet in puntenwinst."

Adrie Koster posteerde Carl Hoefkens verrassend op de rechtsachter. Een bewuste keuze van de Zeeuw, zo bleek, want de Lierenaar stopte dribbelwonder Yassine El Ghanassy in zijn broekzak. "Het was lang geleden dat ik op die positie had gespeeld, maar ik heb er enorm van genoten. De coach wou meer karakter in de ploeg. Bovendien waren onze doelpunten van uitstekende makelij. Nabil Dirar speelde een schitterende match. Colin Coosemans en Thibaut Van Acker voetbalden op een volwassen manier."

De zege van Club bij Gent was opvallend na de non-match van vorig weekend tegen Anderlecht. "We hebben hier gespeeld zoals Anderlecht dat bij ons gedaan heeft. We hebben een afwachtende houding aangenomen en gespeculeerd op de counter. Dat plan heeft uitstekend gewerkt."

Woensdag tegen Charleroi kan Club het jaar toch nog in schoonheid afsluiten. "Dat wordt weer een andere match. We zullen ons opnieuw moeten bewijzen. Het is de voorbije maanden al vaker fout gelopen na een goede match. Ik geloof er wel in, ook met de spelers die het tegen Gent gedaan hebben. Wie onze opstelling voor de match zag, zal niet in puntenwinst van Club geloofd hebben."

Met Koster voort

Hoefkens deelde de mening van de Gentse spelers niet die geen spaander heel lieten van de behouden instelling van blauw-zwart. "We hebben ons niet ingegraven. We hebben gevochten voor elke morzel grond. Zelfs met elf tegen tien hadden we de match onder controle. De spelers hebben getoond dat ze 100 procent met deze coach voort willen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties