Van Acker: "Altijd eigen spel in functie van ploeg"

Nico Wieme
| 48 reacties
Van Acker: "Altijd eigen spel in functie van ploeg"
Foto: © SC

Adrie Koster koos als verdedigende middenvelder verrassend voor Thibaut van Acker. De Brugse youngster deed het niet onaardig en zorgde ervoor dat Randall Azofeifa aan de rust in de Gentse kleedkamer mocht blijven. "Stress staat niet in mijn woordenboek."

Thibaut Van Acker mocht voor de derde opdraven in de Brugse basiself. Totnogtoe bleven zijn optredens beperkt tot twee bekerwedstrijden. Vorig seizoen zagen wij de negentienjarige speler al aan het werk in de bekermatch op Gent en toen kon hij ons wel overtuigen van zijn kwaliteiten.

Zo ook zondag in de competitiematch in datzelfde Ottenstadion. "Ik speel al vijf jaar verdedigende middenvelder en ik speel, om het even bij welke categorie, altijd mijn eigen spel in functie van de ploeg. Last van zenuwen had ik niet, want stress staat niet in mijn woordenboek."

Gesprek met bestuur

Van Acker nam de plaats in van de disciplinair geschorste Vadis Odjidja. "Ik weet niet waarom hij er niet bij was. Ik focus enkel op mezelf. Ik heb de voorbije jaren veel geduld gehad. Ik ben niet iemand die bij de coach uitleg gaat vragen waarom ik nooit een kans krijg. Ik heb normaal gezien tijdens de winterstop wel een gesprek met voorzitter Pol Jonckheere om mijn situatie te bespreken."

Wanneer wist de jongeman uit Merendree dat hij tegen Gent zou spelen? "De dag voor de match. Ik besefte meteen dat ik die kans met beide handen moest grijpen. Ik denk wel dat ik mag terugblikken op een degelijke match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties