Fadiga: "Meerdere Europese clubs geïnteresseerd in Seck"

Fadiga: "Meerdere Europese clubs geïnteresseerd in Seck"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Abdoulaye Seck is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. Ex-voetballer Khalilou Fadiga bracht beide partijen met elkaar in contact. De voormalige Senegalese international heeft alvast alle vertrouwen in de centrale verdediger.

"Ik geef geen namen, maar er waren meerdere Europese clubs geïnteresseerd. Toch gaf ik hem de raad om voor paars-wit te kiezen. Mijn respect voor Anderlecht is groot", vertelt de Senegalees. "In een paar uur tijd kon ik hen overtuigen om Seck in Senegal te komen scouten en we hebben elkaar niet ontgoocheld. Abdoulaye Seck is een atletische verdediger die ook een goeie techniek heeft. Hij kan gemakkelijk uitvoetballen. Natuurlijk zal hij Mazuch of Juhasz niet meteen vervangen, maar hij heeft potentieel."

"Seck overtuigde Anderlecht al van zijn kwaliteiten toen ze hem kwamen scouten", vervolgt de ex-voetballer in HNB. "Het zal vooral wennen zijn aan het leven in Europa. Ik wilde hem liefst bij Anderlecht omdat ik denk dat hij speelkansen zal krijgen, maar de club heeft ook een uitstekende sociale cel die de spelers psychologisch begeleidt. Bovendien zijn er met Kouyaté en Diandy al twee Senegalezen die zijn integratie zullen bevorderen en woon ik zelf ook nog in België."

Seck reist later deze week samen met Fadiga naar België. Zaterdag vertrekt de verdediger meteen mee op stage met zijn nieuwe club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties