Schepens: "Systeem van Sollied werkt"

Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Schepens: "Systeem van Sollied werkt"
Foto: © SC

Gunther Schepens en Gert Verheyen laten hun licht schijnen over de aanstelling van Trond Sollied als coach van Lierse. "Hij is een vreemde man", luidt het.

"Ik was spits op de linkerflank, als de rechtse flank de bal kreeg, moest ik een spurt van 40 meter naar binnen trekken, gewoon om ruimte te creëren voor de diepe spits, voor de aanvallende middenvelders, voor onze eigen linksback. Ik zweer je: in het begin doe je dat dik tegen je goesting, want je weet dat je de bal negen op de tien niet zal krijgen. Maar je scoort wel veel op die manier", aldus Schepens, ex-speler van AA Gent en momenteel scout bij de Buffalo's, in HUMO over Sollied zijn systeem.

"Ik heb vijf jaar met hem samengewerkt, maar ik durf niet zeggen dat ik hem ken, integendeel zelfs", is het oordeel van Gert Verheyen, ex-speler van Club Brugge. "Ik kan ook niet zeggen dat ik graag in zijn buurt was, je wist nooit wat hij echt over je dacht. Maar het is wel een goede trainer."

"Eén keer toen het slecht weer was hebben we een shadowgame in de kleedkamer gespeeld, in een ruimte van vijf bij vijf! We moesten de bal naar elkaar gooien. Het zag er heel belachelijk uit. Maar de dag erna scoren we wel uit zo een fase. Dan besef je: zo belachelijk is het toch allemaal niet", pikt Schepens weer in.

"Hij deed ook vaak quizjes, soms midden in een oefening, volgens mij om te testen of iedereen wel oplette. Alleszins, hij was een heel vreemde man, maar zijn aanpak sloeg duidelijk aan. Hij heeft ook graag vier tot vijf mensen in de box als de bal daar gegooid wordt. Dat is plezant voetballen, je hebt veel kans op een doelpunt. Bij de meeste ploegen staan daar maar één of twee spelers", zegt Verheyen.

"Sollied moet duidelijk potentieel gezien hebben in Lierse, iets wat hem aantrok, waar hij mee aan de slag kan. Dat heeft me verrast, want ik zie het niet", eindigt Schepens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties