Japan finalist: Kawashima held in penaltyreeks

Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Japan finalist: Kawashima held in penaltyreeks
Foto: © SC

Eiji Kawashima heeft een groot aandeel gehad in de kwalificatie van Japan voor de finale van de Asian Cup. Hij stopte twee strafschoppen in de penaltyreeks.

Het was een spannende wedstrijd tussen de twee grootheden uit Azië. Zuid-Korea nam de leiding via een betwistbare strafschop, maar nog voor de rust kon Maeda na een mooie aanval gelijkstellen voor de Japanners.

Na 90 minuten stond het nog steeds gelijk zodat we verlengingen kregen. Daarin floot de Saoedische scheidsrechter weer een betwistbare strafschop, maar dit keer aan de andere kant. Honda miste, maar Hosogai was goed gevolgd en schoot binnen.

Iedereen had zich al neergelegd bij een Japanse zege maar bij een laatste bal in de Japanse zestien bleef het leer hangen en schoot Jaenwon keihard raak in de rechterbenedenhoek.

Zuid-Korea trok met het psychologische voordeel naar de elfmeters, maar daar ontpopte Liersedoelman Kawashima zich tot de held. Hij pakte twee strafschoppen en een derde Koreaanse poging ging naast.

Japan plaatst zich zo voor de finale van de Asian Cup waarin het speelt tegen de winnaar van de partij tussen Oezbekistan en Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties