Clement: "Evens trekt me met twee handen tegen de grond"

Steurbaut Kersten
| 25 reacties
Clement: "Evens trekt me met twee handen tegen de grond"
Foto: © SC

Germinal Beerschot ging in de heenwedstrijd van de kwartfinales met 2-0 onderuit op het veld van Cercle Brugge. Bij de Antwerpse club werd er gewezen naar de wedstrijdleiding. “We hebben een 100 procent penalty niet gekregen”, foetert Philippe Clement.

Nog geen vijf minuten na de openingstreffer van Yang Wang ging Clement neer in het doelgebied van de thuisploeg. “Evens trekt me met twee handen tegen de grond”, is Clement resoluut. “Dat was een belangrijke fase in de wedstrijd, want we zaten op dat moment goed in de wedstrijd.”

De verdediger van Germinal Beerschot beseft echter dat ze twee vermijdbare doelpunten tegenkregen. “Twee keer op stilstaande fase”, jammert de Antwerpenaar. “Dan moeten we toch scherper onze man pakken. Bij de eerste mogen ze gewoon aan de eerste paal binnenkoppen.”

Het tweede doelpunt was een vrije trap van Hans Cornelis die voorbij alles en iedereen in doel botste. “We wisten op voorhand dat hij regelmatig op die manier zijn vrije trappen neemt, dan mag je je als ploeg toch niet laten verrassen op zo’n fase.”

Moet het bekerverhaal nu vergeten worden? “Nee, met Club Brugge verloor ik eens met 3-1 op AA Gent en dat seizoen wonnen we nog de beker. Als we thuis met elf spelen, dan kunnen we die 2-0 zeker ophalen. Deze nederlaag is een teleurstelling, maar we zijn niet weggespeeld en de omstandigheden zaten niet mee.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties