Interview Bram Castro: “Ik kan nog zeker tien jaar mee in eerste klasse”

Yves Brokken
| 1 reacties
Bram Castro: “Ik kan nog zeker tien jaar mee in eerste klasse”
Foto: © SC

Bram Castro (28) was na vijf jaar Roda JC uitgekeken op de Limburgse club en ging in op een aanbod van PSV om derde doelman te worden. Maar STVV trok aan zijn mouw, en dus keerde de Hasseltenaar vroeger dan verwacht terug naar Stayen.

Terug, want de 28-jarige Castro speelde al tussen 2002 en 2005 voor de Kanaries. Castro, die tot zijn twintigste voor aartsrivaal Racing Genk uitkwam, heeft er bijna een half jaar PSV opzitten. “Een unieke ervaring”, erkent de goalie. “Ik was er slechts derde doelman, maar trainde wel elke dag met absolute toppers, veel internationals ook. Dan leer je toch veel bij. Het tempo lag er op training bijzonder hoog en de uitvoering en precisie waren er ook op topniveau.”

Maar hoe kwam Castro in Eindhoven terecht? “Bij Roda kende ik vijf fantastische jaren”, kijkt hij terug. “Ik speelde er een honderdtal wedstrijden in de Eredivisie, maar was na al die tijd toch wat uitgekeken op de club. Mijn contract liep ook af en we hebben samen beslist om daar geen verlengstuk aan te breien. PSV was op zoek naar een derde doelman en vroeg of ik interesse had. Ik ben met plezier op hun aanbod ingegaan.”

Uitstekende oplossing

Castro bouwde een huis in Kortessem en vond het belangrijk niet te ver uit de buurt aan de bak te komen. “Of dat nu een uurtje of een half uurtje rijden is, dat maakt me niet zoveel uit. Maar elke ochtend twee uur in de wagen zitten, dat is iets te veel van het goede. Ik was blij dat ik bij PSV aan de slag kon, want dat was een uitstekende oplossing voor mij en mijn gezin.”

Maar in tegenstelling tot wat zijn uitspraken doen vermoeden, heeft Castro nog wel ambitie. “Anders kan je beter stoppen met voetballen. Ik ben nog maar 28, ik kan als doelman nog zeker tien jaar mee op het hoogste niveau. Daarom heb ik ook geen probleem om nu over zes maanden mijn situatie bij STVV opnieuw te moeten evalueren. In het voetbal kan alles elke dag veranderen, daar moet je mee leren leven. We zien wel wat de toekomst brengt.”

“Ik was slechts derde doelman bij PSV, maar trainde wel met internationals. Het tempo lag op training bijzonder hoog en de uitvoering en precisie waren ook op topniveau.”

Castro heeft een contract tot het einde van het seizoen op Stayen. Hij vreest niet voor zijn plaats, eens zijn concurrenten terugkomen uit blessure. “Ik weet dat er met Laurent (Henkinet, red.), Mark (Volders, red.) en Sven (Van der Jeugt, red.) nog drie doelmannen zijn. Toch is het mijn bedoeling om vooral weer aan wedstrijden op het hoogste niveau toe te komen, want bij PSV speelde ik enkel met de beloften.”

De goesting is groot, maar Castro moet nog wat geduld oefenen. Voor de wedstrijd tegen AA Gent was hij nog niet speelgerechtigd en het Uitvoerend Comité van de KBVB ging niet in op de vraag om Castro te laten spelen in de inhaalwedstrijden tegen Genk, Cercle en KV Mechelen. “Het was mooi geweest als ik er tegen Racing Genk had kunnen bijzijn”, moet Castro toegeven.

“Maar ik lig er niet wakker van. Ik speelde vroeger met STVV al meer dan één derby tegen de blauw-witten. Bovendien heb ik geen contact meer met mensen van Genk. Het is nu acht of negen jaar geleden dat ik bij Genk voetbalde, iedereen van toen is intussen vertrokken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties