Nog drie seizoenen met play-offs?

Nog drie seizoenen met play-offs?
Foto: © SC

De clubs van de Pro League komen vandaag opnieuw bij elkaar om de competitiehervorming te bespreken. De kans lijkt voorlopig klein dat er naar volgend jaar toe iets verandert.

Begin december stemden twaalf van de zestien clubs voor een terugkeer naar achttien teams, maar tijdens een door Standard en STVV bijeengeroepen vergadering daagden er maar zeven ploegen op. De bijeenkomst werd geschorst, waarop er geen beslissing kon genomen worden.

Ivan De Witte wil vandaag een voorstel doen om de huidige competitieformule nog minstens drie jaar te behouden. Een beslissing die de verdeeldheid tussen de clubs niet ten goede zal komen. De G4 willen absoluut niet raken aan de play-offs, terwijl Standard en STVV de leiding nemen voor een terugkeer naar achttien. Andere clubs laten zich dan weer leiden door hun plaats in het klassement.

Reglementair wordt het trouwens moeilijk om nog een competitiehervorming door te voeren. Er is bovendien ook nog geen akkoord met de tweedeklassers. Pas nadat de format bekend is, kan er over het tv-contract gepraat worden en dat is voor veel clubs ook een belangrijk item. (HNB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties