Legt Anderlecht Kanaries terug vleugellam?

Steurbaut Kersten
| 182 reacties
Legt Anderlecht Kanaries terug vleugellam?
Foto: © SC

Na het puntenverlies op KV Mechelen wil Anderlecht vanavond voor eigen volk terug met de zege aanknopen. Paars-wit krijgt wel een gemotiveerd STVV op bezoek.

Het is de laatste weken allesbehalve peis en vree op Stayen. Ibrahim Sidibe en Denis Odoi kregen niet zijn gewenste transfer en trainer Guido Brepoels vloekte op het aankoopbeleid van het bestuur. Toch pakten de Truienaars twee keer een punt tegen AA Gent en Racing Genk.

Anderlecht moet dus op zijn hoede zijn. Vorig jaar kwamen de Kanaries immers ook eens winnen in het Astridpark. Brepoels kan wel nog niet rekenen op Manasseh Ishiaku, niet speelgerechtigd. De andere nieuwkomers, Tibor Tisza en Bram Castro, zitten wel in de kern.

Bij de thuisploeg kan Ariël Jacobs op Olivier Deschacht en Davy Schollen na beschikken over een volledige kern. De Vilvoordenaar moet dus opnieuw een pak spelers teleurstellen met een plaatsje op de bank. Bij een zege kan paars-wit eerste achtervolger Racing Genk, zondag tegen Club Brugge, onder druk zetten.

Top zes

KV Mechelen droomt van een plaatsje in de top zes en staat voor een belangrijke verplaatsing als het die droom wil verwezenlijken. Met een zege in het Jan Breydelstadion kan Malinwa een concurrent een serieuze hak zetten.  Marc Brys beschikt terug over Sawaneh Ibou, Christian Kabasele en Antonio Ghomsi. Pan Pierre Koulibaly is nog niet speelgerechtigd, Kenny Van Hoevelen zit een schorsings dag uit.

Cercle Brugge en Bob Peeters zagen met een nul op zes uit de laatste twee wedstrijden hun opmars gestuit en hebben dus iets goed te maken tegenover het groen-zwarte publiek. Cercle kent weinig selectieproblemen.

Ommekeer Charleroi?

Tegen Germinal Beerschot pakte de ‘B-ploeg’ van Charleroi ietwat verrassend de drie punten. Vanavond kan Laszlo Csaba terug op zijn dertien nieuwkomers rekenen voor de ontvangst van Zulte Waregem. Zetten de Karolingers tegen het team van Hugo Broos de ommekeer helemaal in of wordt het opnieuw een domper.

Westerlo en Kortrijk treffen elkaar in het Kuipje voor wat kan omschreven worden als een eindeseizoenswedstrijd. Zeker van het behoud maar niet goed genoeg voor Play-Off 1. Kunnen de jongens van Jan Ceulemans en Hein Vanhaezebrouck toch voor nog wat spektakel zorgen?

U kan de wedstrijden vanavond allemaal LIVE volgen op uw favoriete voetbalsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties