Suarez dirigeert Anderlecht voorbij Kanaries

Suarez dirigeert Anderlecht voorbij Kanaries
Foto: © SC

Onder impuls van een heel sterk spelende Matias Suarez heeft Anderlecht zijn thuismatch tegen STVV tot een goed einde gebracht. Kanu brak de ban en Suarez zelf maakte het af. Denis Odoi tekende ondertussen voor de woedenste aftocht ooit.

Matias Suarez, vorige week met een prima invalbeurt tegen KV Mechelen, kreeg van Ariël Jacobs een plaats in de basis ten koste van Legear. De Argentijn had deze week nog aangegeven dat hij speeltijd nodig had of dat hij mogelijk naar een andere oplossing zou zoeken. Lees: een andere ploeg aan het einde van het seizoen.

Ook de vervanging van Polak, deze week nog een vraag, werd door Jacobs opgelost door de Braziliaan Kanu weer in de basis te droppen. STVV bracht de verwachte elf aan de aftrap. Nieuwkomer Tisza moest dus op de bank beginnen, zoals Guido Brepoels vooraf had aangekondigd.

En het werd een leuk wedstrijdbegin, met Anderlecht dat dadelijk in de aanval trok en een goede kans had via Lecjaks, maar diens kopbal werd door Euvrard net voor de lijn weggekopt. En ook STVV kwam er gevaarlijk uit. Zo mochten de Brusselaars Suarez dankbaar zijn bij een hoekschop van Dufer, want deze haalde eveneens de kopbal - van Kotysch nu - van de lijn.

Sublieme Suarez

De Argentijn was echter niet enkel defensief bij de les, aanvallend was hij eveneens top. Hij toonde Ariël Jacobs waarom hij deze week benadrukte in de ploeg te moeten staan. De Argentijn voetbalde met het vertrouwen van zijn beste periode en lag aan de basis of aan het einde van de meeste gevaarlijke acties van de Brusselaars. Zo had hij een paar hele mooie voorzetten in de voeten en een paar schoten op doel die beter verdienden.

Aan de andere kant was er dan weer de onzichtbare Lukaku die amper in het stuk voorkwam. Al was het wel na een fout op hem dat Boussoufa een vrije trap met veel effect bijna in doel lepelde. Van Der Jeugt stond echter solide te keepen. En net voor rusten bleef de 17-jarige spits te lang talmen achter zijn verdediger om een mooie actie van Boussoufa in het lege doel te schuiven.

Kanu breekt de ban, Odoi door het lint

De wedstrijd had een doelpunt nodig en kreeg dat ook na vijf minuten in de tweede helft. Boussoufa, tot dan vrij ongelukkig in zijn acties, schakelde vlotjes Wagemakers uit en leverde de perfecte voorzet af. De aanstormende Kanu buffelde het leer tegen de netten.

Blijkbaar vond Denis Odoi dat Kanu bij die fase een fout maakte, maar hij kreeg wel geel voor te veel mekkeren bij de scheidsrechter. Niet dat die kaart zijn woede temperde, want even later ging hij door op de benen van Gillet en dat leverde hem een rode kaart op. Nog maar weinig iemand zo razend een terrein zien afstappen. De rechtsachter vloekte, foeterde en schopte.

Lukaku mist, Suarez niet

Anderlecht stoomde nu door en had kansen genoeg, maar de beste was wel voor Lukaku. De internationaal gegeerde spits tekende echter voor de misser van de week. Een lange bal viel perfect over de verdediging. Lukaku omspeelde Van Der Jeugt, maar besloot dan voor het lege doel naast. Nog steeds geen goal voor Lukaku in 2011 dus.

Niet getreurd echter, want Suarez was er ook nog. De Argentijn vond eerst nog een goede Van Der Jeugt op zijn weg, maar door de redding van de doelman veerde de bal hoog op en Suarez kopte met een listig boogballetje in de kruising. Anderlecht had nog een resem kansen en kansjes, maar scoorde niet meer. Opdracht volbracht voor de Brusselaars. De druk ligt morgen weer bij Racing Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties