Van Hemert: "Mooi voetbal geen must, drie punten wel"

Van Hemert: "Mooi voetbal geen must, drie punten wel"
Foto: © SC

Lierse neemt het vanavond op tegen KV Mechelen. Omdat het om een inhaalwedstrijd van voor nieuwjaar gaat, mogen de versterkingen dus niet meedoen. Daardoor kan Roel Van Hemert zijn kans nog eens krijgen bij de Pallieters.

Van Hemert weet dat er gewonnen moet worden in de derby. "Het is nu vijf voor twaalf", zegt de verdediger in HLN. "We zeggen al een paar weken dat alles wel goed komt, maar we moeten nog steeds een kloofje dichten en veel tijd is er niet meer. Daarom kan ik enkel tevreden zijn met winst tegen Mechelen. Mooi voetbal is geen noodzaak, puntengewin wel. Het wordt de dood of de gladiolen."

Na de komst van zeven versterkingen moest Van Hemert tevreden zijn met een bankzittersstatuut in de laastste drie wedstrijden. "De vijf wedstrijden daarvoor maakte ik telkens de negentig minuten vol en ik denk dat ik nooit ontgoochelde. Toen kwamen er enkele nieuwe verdedigers en vloog ik uit de basis. Natuurlijk voelde ik me daar niet prettig bij."

"Pas op: de nieuwe jongens hebben hun kwaliteiten, maar loopt het achteraan nu zo veel beter? Soms denk ik dat het beter was geweest om de spelers die er van in het begin waren wat langer het vertrouwen te geven. Nu was het telkens opnieuw beginnen met anderen en dat zorgde voor onrust. Je kan geen ploeg bij mekaar kopen. Dat is misschien ook een les voor deze club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties