Interview Van Veldhoven: “Anderlecht aanvallend sterker dan Ajax”

Onbekend Onbekend
| 4 reacties
Van Veldhoven: “Anderlecht aanvallend sterker dan Ajax”
Foto: © SC

Roda JC wist afgelopen zondag in een uitverkocht stadion Ajax op een 2-2-gelijkspel te houden. Als kenner van het Belgisch en Nederlands voetbal kijken we met Harm van Veldhoven vooruit naar de Europa League-wedstrijd tussen Anderlecht en Ajax.

De Belgische trainer van Roda JC Kerkrade bekent dat Ajax aan kwaliteit heeft moeten inleveren door het vertrek van Luis Suarez en Urby Emanuelson. “Dat vind ik wel. Zonder een afbreuk te willen doen aan anderen, maar Suarez was een klasse apart. In elke wedstrijd kon zo iemand in zijn eentje drie of vier kansen afdwingen. Als je weet dat Suarez speelt, moet je hem afstoppen met drie of vier mensen. Met zulk type speler heb je altijd een probleem.”

Harm van Veldhoven volgt de Belgische competitie met de nodige interesse. “Ik volg de competitie in België nog redelijk. Ik pik geregeld wel mijn wedstrijden mee. Zo ben ik pas nog naar Lokeren – Cercle Brugge geweest. Ik ben een Belg, dus ik volg dat natuurlijk.”

De ex-trainer van Germinal Beerschot schat Anderlecht hoger in dan Ajax. “Het zijn natuurlijk Europa League-wedstrijden. Op dit moment zou ik dan ook durven zeggen dat Anderlecht iets meer kwaliteit heeft dan Ajax. Ik vind in de Nederlandse competitie enkel PSV en Twente nog completer. Ajax heeft natuurlijk wel zijn kwaliteiten. Je moet ze geen ruimte geven, maar ik zie absoluut mogelijkheden voor Anderlecht.”

Van Veldhoven verwacht dan ook een gemotiveerd Ajax. “Ik verwacht donderdag veel van Eriksen. Tegen ons kende de Deen niet z’n beste wedstrijd, maar tegen Anderlecht zal ie zeker en vast zijn talent willen tonen op Europees niveau. Ook Gregory Van der Wiel (in de belangstelling van FC Barcelona, nvdr) zal spelen. Die is aanvallend beter als Anita. Ik denk wel dat Anderlecht met Lukaku, op dit moment, aanvallend sterker is dan Ajax.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties