Analyse Spektakel in de Kempen

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties
Spektakel in de Kempen

Aalst loopt verder uit op Hoogstraten, dat gelijkspeelde tegen Coxyde. Dessel en Deinze leiden in de tweede periode en Sint-Niklaas komt verder opzetten. Onderaan wijzigt er niets, omdat geen enkele van de laatste vijf ploegen in de stand iets kon oogsten.

Tweestrijd Dessel-Deinze voor tweede periode?

Een gehavend Coxyde bracht Hoogstraten op de rand van de eerste thuisnederlaag. Via een strafschop in de slotfase, omgezet door Jimmy Fockaert, kon Hoogstraten zijn ongeschonden reeks zonder thuisnederlagen verder zetten. Topschutter Fockaert had zijn ploeg al na 5 minuten op voorsprong gebracht, met zijn 24ste van het seizoen. Hoogstraten was de betere ploeg, maar kreeg op slag van rust een koude douche, toen Verdonck een vlotte aanval koelbloedig afwerkte. Een aanvallende thuisploeg kwam via alweer Fockaert opnieuw voor, maar de Kustjongens bleven een taaie klant en kwamen via twee doelpunten van De Groote zelfs op voorsprong. Uiteindelijk zorgde Bomber Jimmy met zijn 26ste van het seizoen voor gerechtigheid. Een eindje verderop speelden twee andere top vijf ploegen tegen elkaar. Dessel gaat voluit voor de tweede periode en kreeg Oudenaarde op bezoek. El Idrissi bracht de thuissupporters al vroeg in extase met een werelddoelpunt. Dessel speelde wervelend voetbal in de beginfase en verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong na een knappe combinatie, rustig afgerond door Pellegriti. Oudenaarde kwam echter beter in de match en kort na de rust viel de aansluitingstreffer via Van Den Bossche. De tweede helft werd een ware cupmatch met een fel drukkend Oudenaarde. Dessel hield echter met veel inzet het slot op de deur en behaalde een belangrijke zege in de strijd om de tweede periode. Het deelt met nog één speeldag te gaan de eerste plaats met Deinze, dat Cappellen over de vloer kreeg. De ploeg uit de noordelijke regio van Antwerpen maakt opnieuw een moeilijk seizoen door. Het kon tot op heden slechts één keer winnen en hoopt meer dan ooit op de drie punten die het mogelijk krijgt in het geschil met Vigor Hamme. Lauwers bracht Deinze op slag van rust op voorsprong en op het uur trapte Declercq de tweede binnen, voldoende voor een gedeelde leidersplaats in de tweede periodestand. Half maart valt hier de beslissing. Dan trekt Dessel naar Brakel en wacht Deinze een gevaarlijke trip naar de kust. Hoogstraten, Hamme en Sint-Niklaas hebben met 2 punten achterstand ook nog een kansje op die periodetitel, maar hebben zelf niets in handen. 

De remonte van de Klaasjes

SK Sint-Niklaas is dé ploeg in vorm. Het veegde enkele weken terug leider Aalst in eigen huis van de mat en pronkt nu fier met een 22 op 24. Bij degradatieploeg Izegem was het alweer Xavier Deschacht, die reeds heel vroeg het enige en dus winnende doelpunt scoorde. De Klaasjes staan nu plots op de vierde plaats met slechts drie punten achterstand op het nummer twee, VV Hoogstraten. Overbuur KSV Temse is ook zo een ploeg die houdt van merkwaardige reeksen. Na slechts 1 punt uit 8 matchen te hebben gesprokkeld, bijt het nu met een knappe 13 op 15 terug. Bij die andere buren van over de Schelde, zag het er nochtans aan de rust niet goed uit. Bornem had bij het rustsignaal een dubbele bonus opgebouwd via Stijn De Wilde en Wouter Koppen. Na de rust herpakte Temse zich en met doelpunten van Kubilskis en Maes, kwam het langszij. De sterk ingevallen Vandenbossche zorgde voor het orgelpunt met een knap doelpunt. Voor KSV Bornem is dit meteen de derde opeenvolgende thuisnederlaag. Na acht matchen zonder zege, kon Waregem eindelijk nog eens winnen. Het zag er nochtans niet goed uit voor de “Rassing”, toen kort voor de rust Geldhof werd uitgesloten. De in puntennood verkerende ploeg uit Brakel kon echter niet profiteren van zijn numerieke meerderheid en liep op een rake counter, rustig afgerond door Dempsey Vervaecke. Doelman Vergote speelde een onberispelijke partij en hield Olsa Brakel van de gelijkmaker. 

Aalst maakt kloof met nummer twee wat breder

Na vier matchen zonder doelpunt, kon Vigor Hamme eindelijk nog eens genieten van een bal tegen de netten. De Meyer zorgde hiervoor op het halfuur. Wielsbeke leek een vogel voor de kat, maar beet terug. Filiz scoorde onmiddellijk na de rust tegen en alles was te herdoen. In een warrige fase kreeg bezoeker Rubulotta een rode kaart en ging de bal wat verrassend op de stip. Scarpino bezorgde zo de thuisploeg eindelijk nog eens een zege. Ronse lijkt na een sterke reeks wat op de terugweg. Geel-Meerhout trakteerde de Oost-Vlamingen al vroeg op een koude douche, via een doelpunt van Smeets. De uitsluitingen van thuisspelers Bamoune en Arena maakten het de bezoekers nog gemakkelijker. Toch vocht Ronse met negen man nog kranig terug. De ploeg uit de Kempen springt nu over Ronse in de rangschikking. De leider uit Aalst deed wat het moest doen: winnen op het veld van Torhout. Oogstrelend was het allemaal niet, maar de Ajuinen kwamen nauwelijks in de problemen. Bob Cousin trapte op het half uur de eerste binnen. Aalst hield de match onder maar moest toch wachten tot het slot om zekerheid te krijgen over de zege. Ewout Denijs scoorde toen de verlossende treffer. Aalst diept de kloof met het nummer twee, Hoogstraten, nu verder uit tot 7 punten. 

Uitgestelde wedstrijden speeldag 17

Hamme VW- Wielsbeke: 2-1

KRC Waregem- Olsa Brakel: 1-0

Izegem- SK Sint-Niklaas: 0-1

SK Deinze- Cappellen: 2-0

Bornem- SV Temse: 2-3

Hoogstraten- Coxyde: 3-3

KM Torhout- Eendracht Aalst: 0-2

Dessel Sport- SV Oudenaarde: 2-1

SK Ronse- Geel-Meerhout: 0-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties