Crawley Town wacht mooiste dag ooit

Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Crawley Town wacht mooiste dag ooit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Crawley Town uit de Engelse non-league speelt dit weekend in de FA Cup tegen vice-landskampioen Manchester United. Het kleine clubje speelt in de Conference, vergelijkbaar met onze eerste provinciale.

Crawley Town schakelde op weg naar de vijfde ronde in de FA Cup drie professionele clubs uit: tweedeklasser Derby County, derdeklasser Swindon Town en vierdeklasser Torquay United. Het is pas de vijfde club sinds WOII uit de Conference die tot de vijfde ronde geraakt.

In de vijfde ronde wacht Manchester United op Old Trafford. Crawley is een stadje 100 km ten zuiden van Londen met 100.000 inwoners. De trip naar Manchester is 400 km maar enkele duizenden fans zullen die met plezier maken.

Mark Stein, ex-speler van Chelsea, is momenteel aan de slag als kinesist bij Crawley. "We hebben het verdiend om een zo een mooie affiche te krijgen. Als je drie clubs uit de Leagues uitschakelt is dat een terechte beloning. Wat we verwachten in Manchester? Niks, we gaan genieten. Dat neemt niemand ons meer af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties