Abbas Bayat schiet met scherp naar Anderlecht

Maarten Van Bever
| 40 reacties
Abbas Bayat schiet met scherp naar Anderlecht
Foto: © SC

Charleroi-voorzitter Abbas Bayat zit nooit verlegen om een straffe uitspraak. Gisterenavond heeft hij in Sportweekend hard uitgehaald naar Anderlecht naar aanleiding van het dossier over de competitiehervorming.

'Mijnheer Vanden Stock denkt misschien dat Wasilewski de strafschop tegen Ajax niet had gemist als we in een competitie met 12 of 14 ploegen hadden gevoetbald. Misschien zit hij zo ver. Maar ze hebben duidelijk en verdiend verloren. Zo eenvoudig is het.', aldus Abbas Bayat.

"Anderlecht heeft het grootste budget van België. Als ze daarmee geen goede ploeg kunnen samenstellen, is dat hun probleem. Dat heeft niets met het aantal ploegen in eerste klasse te maken. Dat is hun probleem en dat moeten ze zelf maar oplossen."

De G4 bezondigt zich volgens Bayat aan manipulatie. "Natuurlijk is het manipulatie, wij hebben gestemd. Het belang van de Belgische competitie is in mijn ogen belangrijker dan het resultaat van Anderlecht op Europees vlak.”

Ook de Belgische voetbalbond kreeg een veeg uit de pan. “Ik heb het gevoel dat er een negatief gevoel is bij de bond tegenover Charleroi. Ik hoop dat dat niets te maken heeft met de communautaire kwestie in België, want zoals iedereen weet is de Bond nogal Vlaams getint.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties