Interview Geir Fevang: “Belgisch voetbal is defensief”

Yves Brokken
| 7 reacties
Geir Fevang: “Belgisch voetbal is defensief”
Foto: © SC

De 30-jarige Ludvig Geir Fevang ruilde afgelopen zomer zijn geboorteland Noorwegen voor een eerste buitenlandse avontuur. Zijn intrede in Lokeren ging geruisloos voorbij, maar de middenvelder wil daar snel verandering in brengen.

Fevang kende enkel Noorse clubs voor hij naar Daknam afzakte: Fevang FK (waht's in a name!), IL Runar, Sandefjord Fotball en IK Start. Lokeren was dan ook een hele aanpassing. “Over het extrasportieve aspect ben ik tot nu heel erg tevreden”, geeft de verdedigende middenvelder aan in een exclusief gesprek met Voetbalkrant.com. “Dit is voor mij op verschillende vlakken een grote uitdaging: een nieuwe ervaring, nieuwe cultuur, nieuwe taal, nieuwe mensen, kortom een echte lifetime experience.”

“Sinds Kerstmis is mijn vriendin hier ook en dat vlot aardig samen. We proberen nieuwe steden en plaatsjes te ontdekken, maar om daar echt van te kunnen genieten denk ik dat we moeten wachten tot de zomer. Mijn contract loopt nog tot medio 2013, dus we hebben nog even de tijd”, lacht hij.

"“Dit is voor mij op verschillende vlakken een grote uitdaging: een nieuwe ervaring, nieuwe cultuur, nieuwe taal, nieuwe mensen, kortom een echte lifetime experience.”

En bevalt ook het voetbal? “Ja, ik hou erg van het Belgische voetbal, definitely, maar het is wel defensiever dan in Noorwegen. Wat ik dan weer positief vind, is dat hier veel op balbezit wordt gespeeld, terwijl ik het gewoon ben om snel de goal van de tegenstrever op te zoeken. In Noorwegen ligt ook meer de nadruk op het fysieke aspect en er wordt hoger gespeeld.”

Sporting Lokeren mag de revelatie van dit seizoen heten en staat momenteel op een mooie vijfde plaats in het algemeen klassement. De bijdrage van Fevang daarin is echter minimaal. Ik kwam slechts twee keer aan de aftrap en mocht een paar keer invallen om de tijd vol te maken”, grijnst hij.

“Toen ik hier aankwam viel ik eerst naast de ploeg, wellicht omdat ik mij nog wat moest aanpassen. Maar sportief gezien draaide het heel goed en dus had de trainer geen reden om zijn elftal om te gooien. Na Nieuwjaar ging het beter met mij en kreeg ik zicht op meer speelkansen, maar toen geraakte ik geblesseerd. Ik sta nu overigens nog een drietal weken langs de kant. Dubbele pech dus voor mij, maar ik hoop dat ik daarna mijn bijdrage in de successen stilaan kan vergroten.”

"Peter Maes slaagt erin om iedereen op zijn beste niveau te laten spelen én een hecht team te smeden. Hij levert dus goed werk.”

De voormalige belofteninternational van Noorwegen is wel happy om in een succesvolle ploeg te zijn terechtgekomen. “Ik was meteen onder de indruk van de coachingstijl van onze trainer”, zegt hij. “Peter (Maes, red.) is niet bang om spelers op een nieuwe positie te droppen en dat vind ik een grote kwaliteit. Hij slaagt erin om iedereen op zijn beste niveau te laten spelen én een hecht team te smeden. Hij levert dus goed werk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties