Samy: "In 2017 mag je me afrekenen op mijn woorden"

Fabian Morren
| 23 reacties
Samy: "In 2017 mag je me afrekenen op mijn woorden"
Foto: © SC

Maged Samy deed onlangs wel een heel opmerkelijke uitspraak. Hij zei dat er in de jeugdopleiding van Lierse zeker tien van het niveau van Lukaku rondlopen. "Ik neem niets terug van mijn uitspraken", zegt de Egyptische eigenaar.

"Ja, ik heb eerste klasse misschien wat onderschat", geeft Samy wel toe in De Tijd. "Geen probleem. Dit is een tienjarenplan. In 2017 mag je me echt afrekenen op mijn woorden."

Samy investeert in Lierse, Wadi Degla en Turnhout. "Het Egyptische voetbal is commercieel nog niet rijp. Als je met voetbal geld wilt verdienen, moet je in Europa zijn. Daar zit de markt, met de Champions League die zelfs interessanter geworden is dan het WK", stelt Samy.

"De grote clubs halen al jaren jonge Afrikaanse voetballers - kinderen nog - naar Europa. Onze bedoeling is die Afrikaanse jongens in eigen land een even goede opleiding te geven als ze hier zouden krijgen."

"Op hun 18de halen we ze naar hier om verder te rijpen, eerst bij de satellietclub Turnhout en daarna in eerste bij Lierse. Die club moet onze showroom worden voor de grootste talenten. En zodra hun transferwaarde hoog genoeg is, verkopen we ze voor heel veel geld aan grotere Europese clubs."

"Dat soort bedragen kunnen we bij een rechtstreekse verkoop vanuit Egypte nooit krijgen. Hoe rijker de club zelf wordt, hoe langer we de talenten bij ons kunnen houden en hoe hoger de transferbedragen die andere clubs moeten betalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties