Delorge: "Het niveau in tweede klasse ligt veel lager"

Michiel Derwael
| 17 reacties
Delorge: "Het niveau in tweede klasse ligt veel lager"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV heeft dit seizoen nog vier wedstrijden voor de boeg om het behoud in eerste klasse te verzekeren. De inhaalwedstrijd van vanavond tegen Cercle Brugge is van cruciaal belang. Aanvoerder Peter Delorge hoopt de degradatie te vermijden.

Het huidig seizoen staat in schril contrast met de strijd om Europees voetbal van vorig seizoen. STVV staat op een 13de plaats op twee punten van een degradatieplaats. "Dat hebben we een beetje aan onszelf te danken. Als we efficiënter waren geweest, hadden we zes punten meer en was de redding al een feit", vertelt Delorge aan Het Nieuwsblad.

De Aanvoerder van de Kanaries is de enige speler in de kern die de degradatie van drie jaar geleden heeft meegemaakt. "We wisten na de degradatie niet waar we terecht zouden komen, maar achteraf was het gewoon een drama."

"Het niveau in tweede klasse ligt veel lager, je speelt voor minder toeschouwers in minder mooie stadions. Ik heb het één keer meegemaakt en besef maar al te goed dat er als profvoetballer niets mooiers is dan op het hoogste niveau te spelen", verklaart de Truienaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties