Interview Bernt Evens: “Ik hou niet van aanmodderende trainers”

Yves Brokken
| 57 reacties
Bernt Evens: “Ik hou niet van aanmodderende trainers”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bernt Evens voetbalde voor Antwerp, Westerlo, zijn grote liefde Club Brugge en nu stadsrivaal Cercle. Nooit is de Neerpeltenaar een onbesproken blad geweest, maar iemand met een ongelofelijke drive. Een interview met passie.

Wat is dat toch met die controverse die rond jouw persoon hangt?

“Zelf durf ik dat geen controverse te noemen. Iedereen weet dat ik er altijd honderd procent voor ga, dat ik alles met passie doe en alles over heb om te winnen. Soms krijg ik wel de wind van voren, maar voor mij is dat eerder een positieve spiraal en dat wil ik ook zo houden. Je moet van mij geen horrortackle verwachten, hoor.”

“Die drive heeft er altijd ingezeten. Vroeger, toen ik nog jong was en bij Antwerp speelde, was ik nog veel heviger en nog impulsiever. Dan durfde ik wel eens een straffe uitspraak laten optekenen in de kranten, maar daar heb ik veel uit geleerd. Als tiener en jonge twintiger denk je dat je de wereld aankunt, maar ik ben nu wel de dertig gepasseerd.”

Ben je ook naast het veld zo’n gedreven jongen?

“Eigenlijk wel, dat impulsieve trekt zich door. Ik doe alles in het leven met enorm veel goesting. Ik leef graag en wil dat dan ook graag laten zien. Dat tekent mij wel. Ik kan soms uit mijn krammen schieten, maar ik heb nu met een vrouw en twee kinderen meer verantwoordelijkheid te dragen. Al zal die winnaarsmentaliteit er wel altijd in blijven zitten.”

Ben je nog rancuneus tegenover Club Brugge?

“Als jonge gast was ik fan van Club. Toen ik bij Westerlo speelde, kreeg ik verschillende mooie aanbiedingen van binnen- en buitenlandse teams, maar toen Club belde heb ik alles laten vallen. Natuurlijk ben ik daar vertrokken met een wrang gevoel, maar Club is nu een afgesloten hoofdstuk. Ik ben niet rancunes. Ik wens hen het beste voor de toekomst en ga mijn eigen weg.”

Je hield van de visie van Glen De Boeck? Wat met Bob Peeters?

“Zowel Glen als Bob zijn heel gedreven trainers die hun ambities niet onder stoelen of banken steken, en daar hou ik wel van. Ik heb het niet met coaches die blij zijn met een plaatsje in de middenmoot of gewoon wat willen aanmodderen. Net als Glen dat de vorige jaren deed, spreekt nu ook Bob zijn drang uit om die play-off 1 te halen en een goed resultaat neer te zetten in de beker. Bovendien streven ze allebei aanvallend voetbal na en dat spreekt natuurlijk erg aan. Op dat vlak loopt het nu dus zeker goed bij Cercle.”

Heb je vrienden gemaakt in het voetbal?

“Ik heb in het voetbal veel kameraden, maar slechts één vriend: Gunter Ribus. Jammer dat hij door zijn zware blessure is moeten stoppen met voetballen, want wij tweeën hebben lief en leed gedeeld. Veel positieve, maar ook een aantal negatieve ervaringen. Dat maakt dat we echte vrienden geworden zijn. Daarnaast heb ik nog het meeste contact met Antwerp. Ik bel nog vaak met Carl Geeraerts (manager bij Antwerp FC, red.). Ik heb daar vijf mooie jaren beleefd als speler en dat vergeet je niet zomaar, al heb ik met de meeste van mijn voormalige clubs wel een goed contact onderhouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties