Bayat: "Er werden gewoon stemmen gekocht"

Jelle Vereecke
| 15 reacties
Bayat: "Er werden gewoon stemmen gekocht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luciano D'Onofrio en Abbas Bayat uiten ongeremd hun kritiek omtrent het beleid van de vaderlandse competitie. Ze doen dat in de Franstalige editie van Sport/Voetbalmagazine.

Standard is voorstander van een terugkeer naar de vorige competitieformule. "Wij konden ons dus vinden in de beslissing van 10 december waarbij - met een democratische meerderheid - voor 18 clubs zonder play-offs werd gekozen", aldus Luciano D'Onofrio. "De G4 hebben echter gedreigd om de tv-rechten dan maar alleen te verkopen en sommige kleinere clubs hebben schrik gekregen."

Abbas Bayat wijst Anderlecht aan als grote schuldige. "Anderlecht verdeelt en heerst", zegt de voorzitter van Charleroi. "Roger Van den Stock droomt ervan in de sporen van zijn vader te treden en een Europese beker te winnen. Maar alleen geld helpt niet. Als Anderlecht het slecht doet op Europees niveau, dan heeft dat met het bestuur van RSCA zelf te maken, niet met de kleinere clubs."

Bayat haalt ook uit naar Ivan De Witte. "Hij verdedigt vooral de belangen van de G4. Na 10 december heeft hij tijd zitten winnen om sommige kleine, meer kwetsbare clubs te benaderen: Eupen, Kortrijk, Zulte Waregem en Cercle Brugge, dat in de broekzak zit van Anderlecht. Sommigen zaten in geldnood, anderen wilden spelers."

"Hier werden gewoon stemmen gekócht", is de vernietigende conclusie van Bayat. "Dat is niet alleen intellectueel oneerlijk, het is ook competitievervalsing." D'Onofrio ziet ook een communautaire breuk. "Binnen de voetbalbond wordt het voor Walen extreem moeilijk, ja. We voelen dat op, maar ook naast het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties