Legear: "Play-offs worden heel spannend"

Jarryd Naegels
| 28 reacties
Legear: "Play-offs worden heel spannend"
Foto: © SC

Jonathan Legear keerde vrijdagavond terug in de basis bij Anderlecht. De flankspeler was blij met zijn eerste negentig minuten sinds lang. "Het deed echt deugd."

Legear was ondanks zijn wederoptreden niet tevreden over het spel van Anderlecht. "We hebben getoond dat we het spel kunnen maken", aldus de Luikenaar tegenover Het Nieuwsblad. "Maar ons niveau moet zeker nog omhoog."

De blonde middenvelder doelt onder meer op de aanwezigheid in de zestien. "Ik heb veel voorzetten getrapt, maar niemand ging in duel", zegt hij. "Maar ik heb mijn plicht gedaan. Het is al goed dat we die gelijkmaker nog konden scoren."

Maturiteit
De Brusselaars lijken wel in een dip te zitten. Twee nederlagen tegen Ajax en een één op zes in de competitie is niet goed voor paars-wit. "Elke ploeg heeft wel eens een mindere periode", ontkent hij een crisis. "We zijn terug beter aan het worden. Vrijdag was nog niet het beste Anderlecht, maar we hebben maturiteit getoond."

Voor de titel heeft Anderlecht nog steeds alles in eigen handen. "Racing Genk is onze voornaamste concurrent", weet Legear. "Ze hebben in elke linie heel veel kwaliteiten. Ook Club Brugge en Standard zijn nog niet uitgeteld." Gent noemt hij opvallend niet. "Die spelen altijd voor de derde of vierde stek."

Toekomst kijken
"De play-offs beloven heel spannend te worden", voorspelt hij. "Zeker nu Anderlecht terug naar een betere vorm toegroeit. Het heeft geen zin om in het verleden te leven", zegt Legear. "Je moet vooruit kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties