Zes clubs protesteren vanavond tegen Play-Offs

Melissa Maes
| 57 reacties
 Zes clubs protesteren vanavond tegen Play-Offs
Foto: © SC

De spelers van Standard, Charleroi, Sint-Truiden, Germinal Beerschot, Lierse en KV Mechelen zullen voor de aftrap vanavond een T-shirt dragen met op de borst ‘anti-play-offs’ en op de rug ‘Actie 17’, wat verwijst naar de protestactie vorig weekend van de supporters.

Een van de initiatiefnemers is KV Mechelen-doelman Olivier Renard. “Dit is een symbolisch protest. Tachtig procent van de spelers is tegen de Play-Offs en dat moeten we tonen.” Slechts zes clubleiders hebben hun spelers de toestemming gegeven om zich aan te sluiten bij die actie.

“Wij willen tonen dat het ons niet om het financiële gaat. Hoe meer wedstrijden, hoe meer premies voor ons, maar de supporters betalen zich blauw”, besluit Renard.

Pro Leaguevoorzitter Ivan De Witte laat in HLN weten dat hij zich vragen stelt bij het protest. “Het zijn toevallig de vijf ploegen die tegen de hervorming waren plus KV Mechelen. De andere tien hoor je toch niet?” De Witte begrijpt dat ook de spelers gehoord willen worden in het debat. “Maar Anderlecht heeft met zijn spelers gesproken, wij hebben dat met Gent gedaan en andere ploegen doen wellicht hetzelfde. Waarom dan nog deze actie?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties