Jacobs: "Leiders moet je op het veld vinden, niet in de krant"

Jacobs: "Leiders moet je op het veld vinden, niet in de krant"
Foto: © SC

Anderlecht gaat morgen zijn eerste match zonder Mbark Boussoufa tegemoet. Ariël Jacobs kan het allemaal relativeren: "Tomorrow is an other day", zegt hij en lijkt dus nog steeds onbezorgd door het trainersleven te stappen.

"Wat moet ik anders zeggen?", vraagt Jacobs zich af. "Het leven gaat door. Ja, Boussoufa was een zoon van het huis, maar ook zonen verlaten ooit het ouderlijk nest. Mbark was op een punt gekomen dat hij moest vertrekken. Op een gegeven moment moet je keuzes maken. Hoe de spelersgroep zijn vertrek opnam? Heel, heel sereen."

Nu komt echter het post-Boussoufa tijdperk. Hoe gaat de coach van paars-wit dat oplossen. "We hebben zonder Boussoufa 6 keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Je ziet dat het kan. Het zal opnieuw puzzelen worden. Ik ben er echter al vijf dagen uit hoe ik het ga oplossen. Het probleem is dat wie ik ook op die plaats ga zetten, die speler altijd met Boussoufa vergeleken zal worden."

Boussoufa was qua mondigheid en leiderscapaciteiten één van de vooraanstaande spelers in de kern. Ook daar gaat nu het schoentje wringen. "Ik ben onlangs naar een wedstrijd van Valenciennes gaan kijken. Daar stonden elf ervaren spelers op het veld, maar iedereen zweeg. Ik hoop dat zoiets bij ons niet zal gebeuren, want dan hebben we echt een probleem."

Veldslag

Jonathan Legear deelde deze week al mee dat hij klaar is om de leidersrol van Boussoufa over te nemen. Jacobs heeft echter een duidelijke boodschap voor zijn flankspeler. "Je moet niet van de daken schreeuwen dat je een leider bent of in de kranten of eender waar. Daar (toont ostentatief naar het veld) moet je tonen dat je een leider bent! Negentig minuten lang!"

Tegen Eupen verwacht Jacobs zich alvast aan een zware dobber. "Het gaat een veldslag worden. We hebben de wedstrijd tegen Lierse gezien en we verwachten ons ook aan een fysieke wedstrijd. Geen verwijt naar Eupen, want zij moeten alle middelen aanwenden om zich te redden."

De wedstrijd komt volgens Jacobs op het juiste moment. "Dit is misschien wel de manier om te laten zien dat we er zijn. Ik hoop in ieder geval dat de mayonaise vlug pakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties