Mogi Bayat: "Wij waren in competitie met onze eigen voorzitter"

Mogi Bayat: "Wij waren in competitie met onze eigen voorzitter"
Foto: © SC

Mogi Bayat praat in HLN over zijn relatie met zijn voormalige voorzitter en oom Abbas Bayat. Die lijkt al jaren danig verzuurd te zijn.

"Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar onze relatie is altijd eerder professioneel dan familiaal geweest" zegt Mogi, die tegenwoordig actief is als spelersmakelaar. "Hij leeft geïsoleerd en is eerder een eenzelvige mens. Hij werkte met me samen omdat ik voor financieel en sportief succes zorgde. De laatste vijf jaar heeft de club tien miljoen euro winst gemaakt en zijn we twee keer vijfde geëindigd."

"Vandaag is Charleroi een gezonde club. Dus oom of niet, mocht ik mijn werk niet goed gedaan hebben, had hij me geen acht jaar algemeen directeur laten zijn. Maar onze samenwerking liep ten einde. Ik was het niet meer eens met de manier waarop hij zich de laatste twee jaar gedroeg. Als een dictator. Hoe hij de sportieve staf dingen wilde opdringen...", aldus de voormalige general manager van Charleroi.

Mogi onderlijnt ook de moeilijke werkomstandigheden. "Wij waren in competitie met de andere ploegen én met onze eigen voorzitter. Alles wat we wilden doen, moesten we hem eerst uitleggen, omdat hij dacht dat hij het voetbal beter kende dan om het even wie bij Charleroi. Zo koos hij de zomertransfers uit, wat hij ook moge beweren. Uiteindelijk opteerde hij voor de goedkoopste opties, waarna hij twee maanden later begon te klagen dat we slecht gerecruteerd hadden."

"Neen, wij hebben gerecruteerd met de enveloppe die hij ons ter beschikking stelde. Toen hij in de winter besefte dat hij zich vergist had, haalde hij plots wel enkele miljoenen boven. Dat was niet met zijn geld hé, zoals ik overal las. Charleroi heeft nog een paar miljoen euro in kas. Het is een rijke club. Maar ach, als het over Charleroi gaat, wordt er al altijd over het amalgaam 'de Bayats' gepraat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties