De Sutter: "Soms is het toch moeilijk om kalm te blijven"

De Sutter: "Soms is het toch moeilijk om kalm te blijven"
Foto: © SC

Het viel Tom De Sutter zwaar: een half aanvallend compartiment dat geblesseerd thuisbleef en toch moest hij op de bank beginnen. Hij wou na de wedstrijd geen zware uitspraken doen, maar toch zag je dat de ontgoocheling zwaar was.

De Sutter moest reeds in de twaalfde minuut invallen toen Kanu geblesseerd het veld moest verlaten. Wel in een voor hem wat ongewone rol als aanvallende middenvelder, maar hij kweet zich uitstekend van zijn taak. We durven zelfs zeggen dat hij de beste Anderlecht-speler op het veld was. "Ik heb zoveel mogelijk werk proberen op te knappen", knikte hij instemmend.

"Het is wel een positie die me ligt. Een beetje werken en wroeten. Ik heb in de jeugd ook wel twee jaar op die positie gespeeld. Het was de bedoeling dat Romelu zou zakken indien ik naar voor ging, maar het draaide zo niet uit. Het spel verdelen lukte vandaag redelijk goed, zelfs op een veld als dit. Op dit terrein is het heel moeilijk om te domineren. Het lag er wel heel slecht bij."

Vechten voor minuten

Indien trainer Jacobs blijft vasthouden aan zijn 4-3-3 systeem ligt de toekomst van De Sutter bij Anderlecht misschien wel op die stek. "Misschien wel, maar in mijn situatie ben ik blij met elke minuut die ik krijg. Het is niet makkelijk om met mijn bankzittersstatuut om te gaan momenteel."

Begrijpelijk, want blijkbaar heeft nu ook Badibanga de voorkeur gekregen op toendertijd met grote trom binnengehaalde aanvaller. "Dat is een vraag voor de trainer. Daar kan ik niet op antwoorden. Ik kan moeilijk inschatten wat er in zijn hoofd omgaat. Ik moet geduld hebben en blijven werken, maar soms is het toch moeilijk om kalm te blijven", liet De Sutter toch uitschijnen dat het niet allemaal peis en vree is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties