Leekens: "We gaan Fellaini missen"

Leekens: "We gaan Fellaini missen"
Foto: © SC

Het zit Georges Leekens niet mee: heeft hij dan een basisploeg in gedachten haken een paar van steunpilaren af. Vooral de afwezigheid van Marouane Fellaini lijkt hem zwaar te liggen.

Fellaini zijn seizoen bij Everton zit er op nadat de Rode Duivel een enkelblessure opliep. Bondscoach Leekens baalt: "Fellaini is een heel belangrijke speler voor ons. Hij kan ons lengte, loopvermogen en présence bijbrengen, maar nu zullen anderen dat moeten opvangen. We zullen hem echter missen, dat is begrijpelijk."

Ook Jonathan Legear moet forfait geven. "Ook spijtig, want in de thuiswedstrijd tegen Oostenrijk was hij heel goed. Hij heeft de Oostenrijkers toen echt pijn gedaan. Een fitte Legear is altijd een meerwaarde."

Wie er in het doel gaat staan is ook nog niet bekend. "We wachten de wedstrijd van Mignolet met Sunderland dit weekend af. Maar ik geef aan niemand garanties. Ze hebben alledrie evenveel kans om te starten."

Tijd om te winnen
Leekens gaf ook aan dat het tijd is om de positieve sfeer rond de nationale ploeg te koppelen aan resultaten. "We willen altijd en overal winnen, want we hebben de ploeg niet om te beginnen rekenen. We moeten wel realistisch blijven: Duitsland is buiten schot, maar op Oostenrijk en Turkije moeten we een inhaalbeweging inzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties