Lambrecht: "Ik ben Jacky Mathijssen heel dankbaar"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Lambrecht: "Ik ben Jacky Mathijssen heel dankbaar"
Foto: © SC

Sporting Lokeren is de vreemde eend in de bijt in Play-Off 1. De Waaslanders veroverden een plaatsje bij de eerste zes met mooi en verzorgd voetbal. Voorzitter Roger Lambrecht is Jacky Mathijssen daarvoor enorm dankbaar. Ja, Jacky Mathijssen.

“We hebben geluk dat we op een trainer als Peter Maes zijn gevallen. Maar diegene die mij het meest geholpen heeft, is Jacky Mathijssen”, verrast Lambrecht in GvA.

“Die heeft als eerste op papier gezet wat er moest veranderen. Hij is naar mij gekomen en zei 'voorzitter, hier kan ik geen ploeg maken'. Er was ruzie in de kleedkamer, Copa en Carevic zaten constant in elkaars haar. De analyse van Jacky heeft bij mij de doorslag gegeven: niet te veel Congolezen meer, niet te veelic-en meer... Sindsdien ga ik voor Belgen.”

Maar te diep in zijn buidel zal Lambrecht toch niet meer tasten. “Ik betaal geen zotte prijzen meer. Nooit geef ik nog 1 miljoen voor een speler. Ik heb dat twee keer gedaan, bij Golan en Malki, en ik was twee keer gekloot;Die 800.000 euro van Play-Off 1, dat is gewoon 800.000 euro minder verlies.”

Dankzij Play-Off 1 moeten Lokeren wel geen spelers verkopen om het verlies te beperken. “We gaan volgend seizoen dus niet dezelfde weg op als Sint-Truiden en Zulte Waregem, die na hun play-off 1 spelers verkochten en zo een teleurstellend seizoen beleefden. Ook Tshimanga mag niet weg. Iedereen wil hem, ik kan hem in Frankrijk voor 3 à 4 miljoen euro verkopen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties