Boussoufa: "Ik ben een halve Belg"

vincent david
| 30 reacties
Boussoufa: "Ik ben een halve Belg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een interview met Mbark Boussoufa praat de middenvelder openhartig over zijn vertrek naar het Russische Anzi Machatsjkala. De Marokkaan trainde nog niet bij zijn nieuwe ploeg en vertoeft momenteel bij het Marokkaanse nationale elftal.

Over zijn eerste gesprek met zijn nieuwe coach is Boussoufa formeel: “Via een tolk heb ik met hem gebeld. Dat gesprek beviel me wel. Toen Anzi de eerste keer interesse toonde heb ik meteen met João Carlos getelefoneerd. Hij vertelde me over de grote ambities van de club. Als je ziet dat ze spelers als Roberto Carlos halen is dat veelbetekenend.”

Fysieke competitie

Roberto Carlos meldde eerder al dat de Russische competitie erg fysiek is. Maar dit schrikt de ex-aanvoerder van Anderlecht niet af. “En was de Belgische competitie niet fysiek dan? Na twee jaar in België werd ik als dribbelaar keihard aangepakt. Ik heb geleerd om beweeglijk te zijn en het duel te ontwijken. In Rusland zal ik dat ook proberen. Het is zeker een stap hogerop.”

Desondanks Anzi zich in het deelrepubliek Dagestan bevindt, zal Boussoufa in Moskou gaan wonen. "Ik zal ook nog veel naar België komen hoor. Misschien bouw ik wel wat bij jullie. Ik heb zeven jaar in België gespeeld. Ik ben een halve Belg en ik moet nog afscheid nemen van de Anderlecht-fans.”

 “Toen ik vertrok heeft Anderlecht mij ook gezegd dat ik later altijd mag terugkeren in een andere functie. Ik heb bij Anderlecht vrienden voor het leven gemaakt. Namen noem ik niet, want dan zou ik mensen vergeten”, aldus de middenvelder in Het Nieuwsblad.

Applaus

Bij zijn afscheid in de kleedkamer van Anderlecht kreeg Boussoufa een applaus van zijn ploegmaats. “Ja, ik had hen bedankt en toen begonnen ze te klappen. Ik ben een koele kikker, maar dat respect deed me toch wat.”

 “Mensen die zeggen dat Rusland geen stap hogerop is, begrijpen het niet. Hoeveel wordt er in de wereld gesproken over de Russische competitie en hoeveel over de Belgische? Als je daar over nadenkt besef je wel dat de Russisch voetbal hoger aangeschreven staat.”

Kritiek in België

“ In België was ik de kritiek eigenlijk al lang beu. Als het niet draaide bij Anderlecht werd ik onder vuur genomen. Dat was overdreven. Het was niet altijd mijn schuld, maar dat is het lot van een beslissende speler”, vertelt hij.

“Ik had in België veel gewonnen: individueel en collectief. Ik kon me nog wel opladen, maar de echte prikkels waren een beetje weg. In Rusland vind ik echt een nieuwe uitdaging.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties