Play-off I voor KV Mechelen en Eupen gered ?

vincent david
| 230 reacties
Play-off I voor KV Mechelen en Eupen gered ?
Foto: © SC

Eupen wil kost wat kost in eerste klasse blijven. Eupen, vijftiende in de reguliere competitie, zegt dat Lierse drie punten te veel kreeg tegen KV Mechelen en diende hierop klacht in bij de KBVB.

Op 15 februari werd de wedstrijd tussen Lierse en KV Mechelen gespeeld. Lierse zette de 17-jarige Jason Adesanya op het wedstrijdformulier die volgens Eupen niet speelgerechtigd was.

Hierop diende Eupen een klacht in bij de KBVB. Als de bond deze klacht zou aanvaarden, dan verliest Lierse drie punten, waardoor Eupen in eerste klasse blijft volgend seizoen. Voor KV Mechelen betekent dit dat ze dan toch Play-off I zouden spelen, ten koste van Standard.

Bij de KBVB ontkennen ze dat ze een klacht van Eupen ontvangen hebben, maar bij Eupen zijn ze zeker van hun stuk. "Ik heb daar bewijzen van", aldus manager Manfred Theissen.

"Ik weet niet welk spelletje ze bij de bond spelen, maar ik kan aantonen dat ik de klacht samen met mijn kandidatuur voor het Uitvoerend Comité opgestuurd heb", vertelt Theissen in Le Soir en Het Laatste Nieuws. "Omdat ik nog niets gehoord heb, heb ik donderdag opnieuw een fax gestuurd."

"Wij verdedigen gewoon onze rechten.", aldus Eupen. Ook sterke man Antonio Imborgia vindt het normaal dat ze een klacht indienden: "We moeten op onze strepen staan uit respect voor de mensen die ons de voorbije drie jaar gevolgd hebben. En in het belang van het Belgisch voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties