Wie schiet de Duivels naar de hemel?

Melissa Maes
| 28 reacties
Wie schiet de Duivels naar de hemel?
Foto: © SC

De Rode Duivels spelen vrijdagavond een cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. In het Ernst Happel-stadion moeten de Belgen winnen, anders mogen ze het Europees Kampioenschap van 2012 vergeten. Dan blijft ons land voor de vijfde maal op rij weg van een groot voetbaltoernooi.

In de heenwedstrijd werd het in Brussel een knotsgekke wedstrijd. De Belgen stonden met 2-3 achter en konden de situatie nog keren naar 4-3, maar in de voorlaatste minuut maakten de tien Oostenrijkers er nog 4-4 van. Met dat ene puntje kwamen de Rode Duivels in de stand niet dichter bij Oostenrijk of Turkije.

41.000 Oostenrijkers versus 2000 Belgen
De clash wordt vanavond duivels moeilijk. Iets meer dan 41.000 Oostenrijkers zullen oorverdovend hun ploeg naar de zege schreeuwen. De Belgische twaalfde man zal hetzelfde proberen met 2000 man. Bondscoach Georges Leekens zag deze week al enkele spelers uitvallen door blessures. Toby Alderweireld zal zeker niet aan de aftrap komen en dat wordt nu ook verwacht van Romelu Lukaku, die voor de vierde dag op rij niet heeft meegetraind.

Silvio Proto viel uit met een rugblessure, zo maakt de 22-jarige Simon Mignolet vanavond zijn debuut bij de Rode Duivels. De jonge doelman van Sunderland krijgt nu veel druk op de schouders, want verliezen is uitgesloten. “Mijn ervaring die ik opdeed in Engeland zal wel van pas komen. Die Oostenrijkse jongens zijn groot en in de Premier League zie je ook heel wat hoge ballen op je afkomen. De hele ploeg moet er staan.”

“We zijn gekomen om te winnen”
Georges Leekens maakt zich niet te veel zorgen. “Ondanks alle tegenslag is de groep klaar. Ik begrijp dat ons land al tien jaar wacht op eindelijk nog eens een resultaat van de Rode Duivels op internationaal niveau. Ik hoop in Wenen terug te keren naar die glorieperiode van toen."

Een nederlaag zou opnieuw een zware dreun zijn voor de nationale ploeg en het imago van het Belgisch voetbal. Vanavond wordt de belangrijkste interland van de afgelopen tien jaar gespeeld. Volg het hier live op uw favoriete voetbalsite vanaf 20.30u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties