Biglia: "Kapiteinsband was teken van vertrouwen"

Biglia: "Kapiteinsband was teken van vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Lucas Biglia was afgelopen weekend actief bij de nationale ploeg van Argentinië. Tot ieders verbazing - niet in het minst de zijne - werd hij gebombaardeerd tot kapitein van de ploeg. De middenvelder van Anderlecht spreekt over die nieuwe ervaring op de website van de club.

"Ik was zelf enorm verrast door die kapiteinsband. Ik denk dat ik hem kreeg omdat de coach me kent en weet wat ik kan. Voor mij was dat een extra teken van vertrouwen", aldus Biglia. "Of de band zorgde voor nog meer motivatie ? Niet echt, ik heb geen band rond mijn arm nodig om gemotiveerd op het veld te staan." 

Door de resem Argentijnen die de laatste jaren bij Anderlecht de revue passeerden, is de club ook in Argentinië bekend geraakt. "Het grote probleem van de JPL is dat het een kampioenschap is dat niet overal wordt uitgezonden, wat wel het geval is met onder andere het Spaans en Engels voetbal. Maar het is niet omdat het niet uitgezonden wordt, dat er geen goeie spelers in rondlopen ..."

"Bondscoach heeft me gezegd niet meer te zeggen dat ik naar groter kampioenschap wil" (Biglia over zijn uitspraak dat hij naar een betere competitie moet)
De Argentijnse pers is daardoor nog wat wantrouwig over de keuze voor Biglia. "De pers kende me wel al van toen ik in de Argentijnse eerste klasse speelde, maar toen ik mijn eerste convocatie in de bus kreeg, stelden veel kranten zich daar vragen bij. Maar de bondscoach heeft toen meteen gezegd dat hij mijn kwaliteiten kende en dat hij wist dat ik de nationale ploeg iets kon bijbrengen."

Biglia liet weten na dit seizoen naar een groter kampioenschap te willen vertrekken om nog meer kans op selecties te maken, maar daar lijkt hij nu van terug te komen. "Onze coach Sergio Batista heeft me op het hart gedrukt dat ik moet stoppen met zeggen dat ik absoluut naar een groter kampioenschap moet om deel uit te maken van de nationale ploeg .. Maar ikzelf wil nu liever niet spreken over mijn toekomst. Ik leef momenteel van dag tot dag en ik ben heel rustig. We zien wel op het einde van het seizoen ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties